Znanje sinova čuvenih njemačkih asova na najvećem ispitu

Bajer čeka Ajntraht, Bajern sa Štutgartom

2604 pregleda 0 komentar(a)
Dino igra protiv kluba svog oca, odmah nakon što je srušio Bajerrn, Foto: REUTERS
Dino igra protiv kluba svog oca, odmah nakon što je srušio Bajerrn, Foto: REUTERS

U sjenci derbija Ostrva na Enfildu, gdje Liverpul dočekuje Mančester junajted, istovremeno od 17,30 sati, sin slavnog Klausa Topmelera - Dino - probaće da napravi još jedan podvig i nakon "skalpa" Bajernu učini na "Baj areni "da u Bundesligi nema neporaženih klubova.

Baš je njegov otac Klaus napravio najveće uspjehe s Bajerom, ali mu je najljepši gol istorije final Lige šampiona, Zinedina Zidana u dresu Reala, odnio najvažniji trofej.

Bajer je lider, Ajntraht je u prošlom kolu sa 5:1 dobio 11-strukog prvaka, Bajern.

A Bavarci nakon što su čak 40. put uspjeli da ne izgube u grupnoj fazi Lige šampiona, trijumfom na gostovanju Mančester junajtedu, dočekuju Štutgart.

A baš "švabe" vodi sinovac Ulija Henesa, 41--godišnji Sebastijan, čiji je otac Diter pet puta bio prvak sa Bajernom, najboji strijelac Kuopa Uefa 1979/1980. i finalista Mundijala 1986.

Uli Henes je uspio što nije ni Pep Gvardiola poslije njega - trostruka kruna Bajerna, a Sebastijan je takođe jedinstven u istoriji Bajerna. I ne samo bajerna već svih nejmačkih drugih postava.

Jedini je trener koji je osvojio Treću njemačku ligu sa omladinskim pogonom, ali zbog pravila Bajern 2, nije mogao da igra u "cvajti".

Štutgart igra odlično, na pet je bodova ispod lidera Bajera, sa kojim je remizirao u prošlom kolu (1:1).

Bonus video: