Bilo je svega, ali golova nije: Remi Liverpula i Junajteda, Arsenal preuzeo prvo mjesto

"Redsi" prekinuli seriju od sedam trijumfa na svom terenu u Premijer ligi

7446 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted je u martu na "Enfildu" primio sedam golova, danas je pokazao da može da zaustavi sve nalete Liverpula i da je u stanju da stadion koji je "progutao" mnoge napusti neporažen.

Nije bilo golova u Liverpulu, ali daleko od toga da je bilo dosadno u skoro 100 minuta fudbala.

"Redsi" su, naravno, imali bolje šanse, tražili su trijumf na sve načine, ali je Junajted u vjerovatno najboljoj defanzivnoj partiji ove sezone odbijao nalete, kasnije i prijetio da šokirao izabranike Jirgena Klopa.

Ovako, remi znači promjenu na vrhu poslije 16. kola Premijer lige, pa je Arsenal lider - ima bod više od Liverpula i Aston Vile i pet u odnosu na četvrtoplasirani Mančester siti.

Liverpul je u prvom poluvremenu mogao da povede poslije pokušaja Virdžila van Dajka, Darvina Nunjesa i Mohameda Salaha, a u drugom dijelu su najbolje prilike imali Trent Aleksander-Arnold i Salah.

Kod Trentovog šuta sa dvadesetak metara je Andre Onana ostao nepomičan (lopta je prošla pored stative), a potom je i dobro anticipirao kakav udarac će uputiti egipatski as.

Na drugoj strani je do pogotka mogao Rasmus Hojlund, zaustavio ga je Alison Beker, a posljednji bitan detalj u derbiju dogodio se u 85. minutu kada je domaćin možda i oštećen za penal.

Kostas Cimikas je centrirao, lopta u petercu udarila u ruku Luka Šoa - iz VAR sobe je stigla reakcija koja je razočarala navijače i igrače Liverpula.

"Vidio sam mnogo toga dobrog, jedino što nije dobro je rezultat. Trebalo je da postignemo gol, ali smo žurili, donosili pogrešne odluke... Intenzitet je bio pravi, svi su vidjeli šta smo željeli. Ne sjećam se kada smo bili ovako dominantni protiv Junajteda, čak ni kada je bilo 7:0", rekao je Klop.

Liverpul je tako prekinuo seriju od sedam pobjeda na svom terenu u prvenstvu ove sezone...

"Plan koji smo imali smo dobro sproveli, jedina zamjerka je što smo kada smo imali posjed propuštali šanse da stvorimo više problema Liverpulu. Borba, timski duh, želja da se borimo za svaku loptu - to je bilo na nivou i jedino tako možete da parira ovako jakom timu", kazao je menadžer Junajteda Erik ten Hag.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: