Sjećanje na Deportivo: Dvije generacije Budućnosti odigrale utakmicu humanitarnog karaktera

Dan za pamćenje na Stadionu malih sportova

14915 pregleda 18 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Podgorica i Fudbalski klub Budućnost su obilježili 18 godina od jednog od najvećih trijumfa u istoriji - pobjede nad Deportivom iz La Korunje u Intertoto kupu.

Ta generacija, koja je u julu 2005. pod Goricom srušila španski tim, danas je Stadionu malih sportova odigrala revijalni meč protiv aktuelne generacije "plavih" i duel je imao humanitarni karakter.

Na jednoj strani su bili Bracan Braco Popović, Mirko Ćiro Raičević, Ivan Čarapić, Goran Perišić, Petar Vukčević, Radisav Sekulić, Marko Mugoša, Milan Đurišić, braća Igor i Goran Burzanović, Vanja Tatar, Miloš Lakić, Aleksandar Čađenović, Nenad Šofranac, Blažo Rajović, a predvodio ih je tadašnji trener Branislav Milačić.

Na drugoj strani su bili Vasilije Adžić, Bodin Tomašević, Milan Vukotić, Ivan Novović, Zvonko Ceklić, Marko Mrvaljević, Nikola Vuković, Petar Grbić, na terenu je bio i sportski direktor Budućnosti Andrija Delibašić...

FK Budućnost
foto: FK Budućnost

Sadašnji tim Budućnosti je pobijedio 7:6.

U poluvremenu su Delibašić i izvršni direktor Podgoričana Novak Novaković uručili simbolične poklone Branislavu Milačiću i Bracanu Popoviću - dres je savladan Deportivo.

Bio je ovo meč za djecu, jer je sav novac od organizacije doniran novac fondacija "Budi human".

Bonus video: