Engelzi razmatraju da skrate prelazni rok

Većina vodećih klubova su zainteresovani da podrže predlog o ranijem zatvaranju transfer pijace, a glasanje o uvođenju pravila biće održano u septembru na sastanku borda Premijer lige
0 komentar(a)
Premijer liga, Foto: Reuters
Premijer liga, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.08.2017. 07:43h

Engleski premijerligaši razmatraju opciju da uvedu nova transfer pravila, a jedno od njih biće i ukidanje prelaznog roka ovakvog kakav je sada.

Kako piše Sky Sports, klubovi iz Premijer lige počeli su konsultacije kako bi se promijenio posljednji dan prelaznog roka tzv. "deadline day", koji po pravilu važi do 31. avgusta u ponoć, što je tri nedjelje nakon početka fudbalskog šampionata na Ostrvu.

Većina vodećih klubova su zainteresovani da podrže predlog o ranijem zatvaranju transfer pijace, a glasanje o uvođenju pravila biće održano u septembru na sastanku borda Premijer lige.

Minimum 14 klubova od ukupno 20 premijerligaša mora da glasa za novi prelog da bi on bio usvojen, a jedina dilema trenutno je da li će premijerligaši biti slabiji ukoliko se pijaca zatvori tri nedelje ranije, sredinom avgusta.

Takođe, klubovi iz ostatka Evrope i top liga, poput Španije, Italije i Njemačke, mogli bi da nastave da dovode fudbalere iz Engleske u skladu sa pravilima i datumima određenim od strane sopstvenih takmičarskih organa.

Bonus video: