Virc prošao put od talenta do lidera Alonsovog Bajera

Mladi njemački fudbaler briljira u dresu "farmaceuta", koji ove sezone na tri fronta još ne znaju za poraz

2225 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Želi ga Bajern, priliku iz drugog plana čeka Real Madrid, najveći novac mogu da izdvoje velikani iz Premijer lige...

Bajer iz Leverkuzena je zato na velikim mukama da zadrži Florijana Virca i pitanje je do kada će moći da se brani od ponuda koje svakodnevno stižu na adresu "farmaceuta".

Veliki transfer je zagrantovan, pitanje je samo kada i u koji klub, jer sve što radi Virc potvrđuje da se radi o budućoj velikoj zvijezdi evropskog i svjetskog fudbala, asu koji danas po Transfermarktu ima vrijednost od 100 miliona eura.

Mladi vezista, koji je početkom maja napunio 20 godina, trebalo bi da do kraja sezone ostane u Bajeru, a onda vjerovatno slijedi rastanak. Prirodno je da bude tako...

"Mislim da je Bajer i dalje za njega najbolje moguće okruženje. Ne mislimo o tome da ga prodamo, jer je Florijan i emotivno vezan za Bajer. Postoji veza između njega, kluba i stručnog štaba koja mu pomaže da nastavi da napreduje", rekao je izvršni direktor Bajera Fernando Karo.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ferbrugen (Brajton) - primio je samo dva gola i imao sedam odbrana protiv Arsenala - koliko su šansi imale "tobdžije" poraz od 2:0 uopšte ne zvuči loše za "galebove".

ODBRANA

Varan (Mančester junajted) - derbi protiv Liverpula je primjer da i odbrana Junajteda može da izgleda ozbiljno. Varan je vjerovatno iznuđeno poslat na teren od prvog minuta, ali je odigrao bez greške i pomogao “đavolima” da osvoje bod na "Enfildu".

Bisek (Inter) - ljetos je bio najmanje važno pojačanje Intera. Mladi štoper je dočekao šansu poslije povreda Benžamana Pavara i Stefana de Fraja i sjajno se uklopio u ono što od odbrane traži Simone Inzagi.

Simić (Milan) - debitant i strijelac za Milan u duelu sa Moncom. Mladi fudbaler rođen u Njemačkoj, omladinski reprezentativac Srbije, mogao bi da predstavlja budućnost "rosonera".

SREDINA

Onana (Everton) - u timu Šona Dajša su izgleda po gol protivnika najopasniji vezni fudbaleri. Senegalac je u ljeto 2022. skupo plaćen kada je dolazio iz Lila, čini se da tek sada pokazuje koliko je dobar fudbaler.

Majli (Njukasl) - "Luis Majli je jedan od nas", pjevali su navijači 17-godišnjem vezisti “svraka” nakon što je zatresao mrežu Fulama u subotu. Mladić koji je od sedme godine član Njukasla trenutno proživljava najljepše trenutke u karijeri, a i lojalna publika na "Sent Džejms parku" to zna da cijeni...

Virc (Bajer) - o njemu se više ne priča kao o najvećem talentu njemačkog fudbala. Sada je retorika drugačija - Virc je apsolutni vođa prvoplasirane ekipe na tabeli Bundeslige koja je igra spektakularan fudbal pod komandom Ćabija Alonsa.

NAPAD

Niko Vilijams (Atletik Bilbao) - Atletiko Madrid je nadigran u Baskiji, poraz je bio neminovan. Domaćin je promašivao šanse, nije iskoristio ni penal, ali je u drugom poluvremenu sve došlo na svoje mjesto. Mlađi od braće Vilijams je sredinom nastavka potvrdio pobjedu.

Žezus (Arsenal) - napadač kojem najveći kvalitet nije efikasnost je olakšao posao Arsenalu protiv Brajtona - pogodio je glavom početkom drugog dijela i otvorio put ka trijumfu.

Beltran (Fiorentina) - bivši fudbaler River Plate je najzaslužniji što je "viola" pobijedila Veronu i preuzela sedmo mjesto na tabeli Serije A.

Votkins (Aston Vila) - nakon suspenzije Ajvana Tonija, koji bi trebalo brzo da se vrati na teren, Oli Votkins je preuzeo nezvaničnu titulu najboljeg domaćeg golgetera u Premijer ligi.

Bonus video: