Prvih 20 godina Karioka

Veliki jubilej škole fudbala Zorana i Nebojše Mijovića, koja je prerasla u Fudbalski klub

1406 pregleda 1 komentar(a)
Risto Lakić ispred UK FSCG Centar uručuje plaketu Zoranu Mijoviću, Foto: FK Karioke
Risto Lakić ispred UK FSCG Centar uručuje plaketu Zoranu Mijoviću, Foto: FK Karioke

Podgorički Fudbalski klub Karioke proslavio je lijep jubilej - 20 godina postojanja.

Još 2003. godine braća Zoran i Nebojša Mijović, nekadašnji istaknuti fudbaleri, osnovali su školu fudbala koja je veoma brzo prerasla u Fudbalski klub, pretvorila se u pravi pokret.

Veliki broj dječaka i djevojčica nosio je dresove "karioka", neki od njih i postali reprezentativci.

I dok Fudbalski klub, koji danas ima sve selekcije, uključujući i seniorski tim, nastavlja da raste, okupljajući sve veći i veći broj članova, njegovi vlasnici su rijedak jubilej odlučili da proslave prigodnom svečanošću, okupivši veliki broj članova i prijatelja kluba.

FK Karioke
foto: FK Karioke

Najmlađim članovima podijeljeni su novogodišnji paketići, dok su plakete dobili ljudi koji su dali poseban doprinos u stvaranju i funkcionisanju kluba.

"Imali smo namjeru da okupimo što veći broj naših bivših članova, igrača, prijatelja kluba, koji su nam od našeg početka do danas pomogli i dali doprinos za rad, organizaciju i razvoj. Ponosni smo na sve naše članove, zahvalni svima koji su nam kroz ovoh 20 godina pomagali i dali pun doprinos da ostanemo na fudbalskoj mapi Podgorice i Crne Gore", kazao je između ostalog Zoran Mijović.

Zahvalnicu su dobile i Karioke - od Udruženja klubova FSCG - Centar, koju je Mijoviću uručio predsjednik te organizacije, Risto Lakić.

Na svečanosti je prikazan i kratak film sa fotografijama od 2003. do 2023. godine. Takođe, putem video poruke rođendan klubu su čestitali i internacionalci Andrija Vukčević (Meksiko), Zoran Petrović (Rumunija), Marko Miličković (Litvanija) i Dmitar Stanković (SAD), koji su svoje prve fudbalske korake napravili u Kariokama. Za kraj, upriličena je i fudbalska utakmica u kojoj su akteri bili najmlađi polaznici kluba i njihovi roditelji.

Bonus video: