Jirgen Klop protiv dostojnog nasljednika

Liverpul je na korak od najveće scene, Lige šampiona. Na tom putu mu stoji najveća senzacija prošle sezone, Hofenhajm
54 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.08.2017. 06:12h

Velikan evropskog fudbala je na korak od najveće scene, Lige šampiona. Na tom putu mu stoji najveća senzacija prošle sezone i momak koji je oduševio svijet nevjerovatnim dostignućima u trenerskoj ulozi.

Ko prati fudbal, zna da se ove riječi odnose na obračun Hofenhajma i Liverpula u plej-ofu za najjače klupsko takmičenje na svijetu. Prvi meč se igra na „Rajn-Nekar areni” u Zinshajmu, gradu sa tek 35.000 ljudi, udaljenom pet kilometara od sela koje je proslavio fudbalski klub. Sve što je milioner Ditmar Hop uložio u ovom vijeku, između ostalih i 100 miliona eura za stadion, isplatilo se prošle sezone, kada je najmlađi trener u istoriji Bundeslige Julijan Nagelsman doveo ekipu do 4. mjesta i kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Ovo je za nas specijalna prilika da igramo protiv velikana. Jirgen Klop uvijek pokušava da nametne svoj stil igre. Mnogo mi se sviđa kako vodi ekipu, veoma je emotivan. On je veliki trener, ali se nadam da u utorak neće imati baš veliki dan - poručio je 30-godišnjak koji je proglašen za najboljeg trenera Njemačke 2017. u oba izbora - Udruženja profesionalnih fudbalera i Saveza sportskih novinara te zemlje. Jirgen Klop je svojevremeno, kao nešto stariji nego što je Nagelsman sada, pravio čuda sa Majncom. To mu je bila preporuka za transfer u Borusiju Dortmund, sa kojom je osvojio dvije Bundeslige i igrao finale Lige šampiona, a svjestan je koliko težak posao čeka „redse”.

- Ako budemo na 95 odsto mogućnosti, imaćemo velike probleme protiv Hofenhajma i izbaciće nas. Taj tim je veoma tvrd orah, koji je teško razbiti. Igra odlično, ima sjajnog trenera i nevjerovatno se razvija. Gledao sam Hofenhajm u prijateljskom meču protiv Bolonje, imao je ogroman posjed lopte i vidi se da su igrači puni samopouzdanja - upozorio je Klop, koji ne može da računa na Filipea Kutinja zvanično zbog povrede leđa, a vjerovatnije zbog najavljenog transfera u Barselonu.

Parovi plej-ofa Lige šampiona - danas: Karabag - Kopenhagen (18), Hofenhajm - Liverpul, APOEL - Slavija Prag, Jang bojs - CSKA Moskva, Sporting Lisabon - FSCB (20.45). Sjutra: Olimpijakos - Rijeka, Seltik - Astana, Hapoel Ber Ševa - Maribor, Istanbul Bašakšehir - Sevilja, Napoli - Nica (20.45).

Bonus video: