Očekivano: Mančester siti - Fluminense u finalu Svjetskog klupskog prvenstva (VIDEO)

Šampion Evrope pobijedio u polufinalu japansku Uravu reds sa 3:0

7352 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Osvajač Lige šampiona Mančester siti igraće protiv pobjednika Kopa Libertadores Fluminensea i meču za titulu "apsolutnog" u svjetskom fudbalu.

Finale Fifinog SP za klubove zakazanao je za petak u 19 sati u Džedi, Saudijska Arabija.

Nakon jučerašnje pobjede Fluminensea u polufinalu protiv egipatskog Al Ahliha (2:0), Siti je danas bio još ubjedljiviji protiv japanske Urave reds - 2:0.

Pep Gvardiola nije uvrstio u tim Norvežanina Erlinga Halanda, koji bi trebalo da bude spreman za petak, ali je prvaku Evrope u meču sa prvakom Azije pomogao drugi Norvežanin - Marius Hoibraten, štoper Urave reds.

Kada "građani" u regularnom toku prvog poluvremena nisu uspjeli da nađu put do mreže Japanaca, pomogao im je Hoibraten u nadoknadi - autogolom nakon ubacivanja Mateusa Nunjesa.

Sve je lakše bilo za Gvardiolin tim u nastavku, a već u 52. minutu Mateo Kovačić je pobjegao obrani protivnika i na asistenciju Kajla Vokera smjestio loptu u mrežu.

Treći gol za Siti pripisan je Bernardu Silvi, koji je šutirao s ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila maleroznog Norvežanina Hoibratena, promijenila smjer i završila u mreži.

U petak će u 17 sati u meču za treće mjesto igrati Al Ahli i Urava reds.

Bonus video: