Pola vijeka je trebalo da neko sustigne Kornjaču: Grizman je legenda Atletika, iako kaže da nikad neće biti kao Aragones

"Atletiko je Aragones, ovaj klub su njegove fraze, njegova filozofija, njegov rad... Čast je dijeliti rekord sa njim", rekao je Grizman

6943 pregleda 0 komentar(a)
Aragones i Grizman, Foto: Atletico de Madrid (X)
Aragones i Grizman, Foto: Atletico de Madrid (X)

Zajedničko im je da nisu bili klasične "devetke", ali njihovi golovi postali su zaštitni znak jednog od najvećih klubova Španije - od sinoć njihova imena stoje jedno pored drugog među legendama Atletiko Madrida.

Antoan Grizman je sa dva gola protiv Hetafea (3:3) stigao do brojke od 173 pogotka u dresu "kolćonerosa" i tako se na vrhu najboljih strijelaca u istoriji kluba izjednačio sa ikonom Atletika Luisom Aragonesom.

"Mudri čovjek iz Hortaleze", koji je bio poznat i po nadimku "Kornjača", do rekorda je stigao u periodu od 1964. do 1974. kada je tresao mreže iz svih pozicija, a posebno je bio majstor za slobodne udarce.

Grizman je u crveno-bijeli dio Madrida stigao 2014 (iste godine kada je preminuo Aragones), a njegov niz golova nije prekinuo ni (neuspješan) odlazak u Barselonu, gdje je igrao od 2019. do 2021.

"Ovo je posebna noć sa puno emocija i ponosa, ali nikada neću biti legenda Atletika kakva je Aragones. Atletiko je Aragones, ovaj klub su njegove fraze, njegova filozofija, njegov rad... Čast je dijeliti rekord sa njim", rekao je Grizman, a prenosi RMC sport.

Osim Atletika, Grizman je već i legenda Francuske, koju je 2018. vodio do svjetske krune i gdje kod Didijela Dešana sve vrti oko majstora sa brojem sedam.

Kao neko ko ima 32 godine jasno je da je pred njim još mnogo golova, a nakon toga možda pokuša da i kao trener sustigne "Kornjaču", pošto je Aragones i u tim vodama bio plivao kao i na terenu.

Uostalom donio je Atletiku jednu titulu u La ligi, a upravo je on bio tvorac i prvog uspjeha najveće generacije španskog fudbala u istoriji kada je kao selektor sa "furijom" osvojio Evropsko prvenstvo 2008.

Aragones i Grizman - legende Atletiko Madrida.

Bonus video: