Espirito Santo i zvanično na klupi dvostrukog šampiona Evrope

Portuglaski stručnjak imaće zadatak da sa klupe na kojoj je sjedio i veliki Brajan Klaf (tvorac dvije evropske krune 1979, 1980) probudi Notignem i za početak ga spasi povratka u Čempionšip

2208 pregleda 1 komentar(a)
Espirito Santo na predstavljanju u Notingemu, Foto: Nottingham Forest (X)
Espirito Santo na predstavljanju u Notingemu, Foto: Nottingham Forest (X)

Na klupi Vulverhemptona ostavio je veliki trag, kratke epizode u Totenhemu vjerovatno ne želi da se sjeća, a od danas će voditi treći klub u Engleskoj...

Portugalski stručnjak Nuno Espirito Santo novi je trener dvostrukog šampiona Evrope Notingem foresta, objavio je klub sa "Siti graunda".

On će na klupi "šumara" naslijediti Stiva Kupera, koji je na proljeće 2022. uveo Notinhem u Premijer ligu, ali je zbog loših rezultata ove sezone od rukovodstva kluba dobio otkaz.

Notingem je 17. na tabeli, sa pet bodova više od Lutona, a šest od Barnlija i Šefild junajteda, koji su u zoni ispadanja.

Osim u Engleskoj, Espirito Santo je radio u domovini (Rio Ave, Porto), Španiji (Valensija), a posljednji posao imao je u Saudijskoj Arabije gdje je sa Al-Itihadom prošle sezone osvojio duplu krunu.

Najbolji period karijere imao je na klupi Vulverhemptona (2017-2021), kojeg je iz Čempionšipa doveo do četvrtfinala Lige Evrope. Uslijedio je prelazak u Totenhem (2021), gdje je na prva tri meča Premijer lige upisao isto toliko pobjeda (uključujući i trijumf nad šampionom Sitijem), da bi nakon pet poraza na sedam mečeva već u novembru dobio otkaz.

Sada će imati zadatak da sa klupe na kojoj je sjedio i veliki Brajan Klaf (tvorac dvije evropske krune 1979, 1980) probudi Notignem i za početak ga spasi povratka u Čempionšip.

Debitovaće u subotu pred domaćim navijačima protiv Bornmuta.

Bonus video: