Bio bi to tužan kraj za istinsku legendu Atletika: Da li je Savić odigrao posljednji meč za "kolćonerose"

Zbog crvenog kartona na meču sa Hetafeom Savić neće igrati u posljednjem meču "kolćonerosa" u 2023. protiv Sevilje, a već 2. januara kreće prelazni rok tokom kojeg bi naš fudbaler nakon osam i po godina mogao da napusti klub u kojem je postao lider i simbol mnogih uspjeha

15959 pregleda 10 komentar(a)
Savić nakon crvenog kartona protiv Hetafea, Foto: Reuters
Savić nakon crvenog kartona protiv Hetafea, Foto: Reuters

Usamljen, pomalo tužan, nervozan i razočaran, Stefan Savić je u 38. minutu utakmice sa Hetafeom napustio teren "Metropolitana"...

Zbog dva žuta kartona fudbaler Atletiko Madrida morao je ranije da završi utakmicu, a jedan od najtiražanijih listova u Španiji "Mundo Deportivo" se pita da li je upravo taj izlazak sa terena i simbolično označio odlazak crnogorskog majstora iz kluba.

Zbog pomenutog crvenog kartona, Savić neće igrati u posljednjem meču "kolćonerosa" u 2023. protiv Sevilje, a već 2. januara kreće prelazni rok tokom kojeg bi naš fudbaler nakon osam i po godina mogao da napusti madridski klub.

"U januaru ćemo vidjeti da li su mu minuti protiv Hetafea bili i posljednji u Atletiku. Naravno, bio bi to bio tužan kraj za istinsku legendu Atletiko Madrida", piše "Mundo".

Stefan Savić
foto: Printscreen

A, nekoliko je razloga za rastanak već početkom 2024 - od toga da Saviću ugovor ističe u junu kada bi mogao da ode i bez obeštećenja, preko manje minutaže ove sezone kod Dijega Simeonea, do interesovanja mnogih klubova poput onih iz Saudijske Arabije ili turskog velikana Fenerbahčea.

Savićev agent Žarko Peličić juče je za "Vijesti" demantovao informaciju da crnogorski reprezentativac pregovara sa Fenerbahčeom i naglasio da ima važeći ugovor sa Atletikom.

"Mundo" navodi i da su upravo turski mediji pisali kako Crnogorac ima i jake ponude iz Saudijske Pro lige, a podsjeća i da su one stizale na kraju prošle sezone.

Savić sa peharom Superkupa Evrope
Savić sa peharom Superkupa Evropefoto: Shutterstock

Stefan Savić je 2015. u Atletiko stigao iz Fiorentine i veoma brzo je izrastao u lidera i simbola jedne od najjačih ekipa u Španiji i Evropi.

Komandujući odbranom sa "kolćonerosima" je bio šampion Španije 2021, stigao je do finala Lige šampiona (2016), osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope (2018).

Bonus video: