Rusija ostaje u Evropi: Izvršni odbor Fudbalskog saveza glasao protiv prelaska u Azijsku konfederaciju

"Jednoglasno smo bili protiv, jer ne postioje garancije Fife. Odlučili smo da nastavimo kontakte sa Uefom, posebno jer u razgovorima postoji napredak", rekao je član komiteta Mihail Gerškovič

6497 pregleda 2 komentar(a)
Ruski reprezentativci Golovin i Mirančuk tokom kvalifikacija za Euro 2020, Foto: Shutterstock
Ruski reprezentativci Golovin i Mirančuk tokom kvalifikacija za Euro 2020, Foto: Shutterstock

Od prelaska Rusije u Azijsku fudbalsku konfederaciju neće biti ništa - tako su na glasanju odlučili članovi Izvršnog komiteta Fudbalskog saveza Rusije.

"Jednoglasno smo bili protiv, jer ne postioje garancije Fife. Odlučili smo da nastavimo kontakte sa Uefom, posebno jer u razgovorima postoji napredak", rekao je član komiteta Mihail Gerškovič, objavila je novinska agencija RIA, a prenosi Rojters.

Predsjednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksandar Djukov rekao je krajem prošle godine kako se u tom tijelu razmišlja o pridruživanju Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, a sve nakon što su Fifa i Uefa suspendovali Rusiju iz međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

Od uvođenja suspenzije Rusija igra samo prijateljske utakmice, a nedavno je bilo i nagovještaja da bi mlađe selekcije ove zemlje mogle da se vrate u Uefina takmičenja.

Evropska kuća fudbala u septembru je saopštila da "djecu ne treba kažnjavati za postupke čija je odgovornost isključivo na odraslima", ali je kasnije, ipak, odustala od plana za vraćanje ruskih ekipa do 17 godina u evropska takmičenja.

Bonus video: