Đirona nemoćna u sudaru sa tradicijom, "zeleni" ne gube od vodećih

Nikada Đirona u La Ligi nije dobila Betis, večeras su je dijelili minuti na "Ramon Sančes Pishuanu", ali je utakmica završena remijem - 1:1

6049 pregleda 0 komentar(a)
Betis kroji vrh, ukoliko Real slavi večeras biće prvi na tabeli, Foto: Girona FC (X)
Betis kroji vrh, ukoliko Real slavi večeras biće prvi na tabeli, Foto: Girona FC (X)

Nikada Đirona u La Ligi nije dobila Betis, večeras su je dijelili minuti na Ramon Sančes Pishuanu", ali je utakmica završena remijem - 1:1.

Vodila je Đirona, golom sa penala Ukrajinca Artjoma Dovbika u 39. minutu. Imao je Dovbik i sjajnu šansu u prvom napadu drugog puvremena, ali za samo par centimetara je bio neprecizan.

Ipak, činilo se da Mićelova ekipa kontroliše dešavanja na terebu, a onda!? Da je tradiciju teško srušiti pokazao je kapiten "zelenih" iz Sevilje, Argentinac German Pecela. Iskoristio je dobar napad nakon kornera, natrčao na loptu i zakucao je sa 12 metara u gol lidera La LIge. U 88. minutu!

Betis nije izgubio u dva prethodna kola na gostovanju Real Sosijedadu, koji je u grupi Lige šampiona pobijedio ispred Intera (0:0), nije poražen ni u Sevilji od Real Madrida (1:1).

Remijem su "zeleni" okončali i utakmicu sa Đironom, pa sada u međusobnim duelima La Lige Betis ima skor od pet pobjeda i dva remija .

UI finišu su obje ekipe probale da osvoje sva trio boda, urugvajski veteran Stuani je bio najbliži u ekipi gostiju, ali...

Bez golova je Real Sosijedad završio već treću utakmicu, nakon one sa Interom i potom Betisom, večeras je odigrao bez golova na gostovanju Kadisu.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: