Siti i Flu žele svjetsku krunu

Finale Svjetskog klupskog prvenstva večeras od 19 sati - sastaju se Mančester siti i Fluminense

2696 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti i Pep Gvardiola su zajedno osvojili sve, sada žele da stave krunu na velike stvari koje su uradili prošle sezone.

"Građane" čeka finale Svjetskog klupskog prvenstva, okršaj sa Fluminenseom u Džedi kojem se Gvardiola, po sopstvenom priznanju, veoma raduje.

"Nikada nisam igrao protiv Fluminensea, ali obožavam ono što sam vidio. Ima isti stil kao slavna reprezentacije Brazila iz sedamdesetih, osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog vijeka. Jedva čekam da počne utakmica", rekao je Gvardiola.

Siti želi da postane četvrti engleski klub sa titulom prvaka svijeta - nakon Mančester junajteda, Liverpula i Čelsija.

"Neće biti lako, moramo da nametnemo svoj ritam i pozicionu igru kako bismo se pitali. Finala su specifična, pogotovo finala ovakvih takmičenja", istakao je Gvardiola.

Aktuelni prvak Evrope ima šansu da večerašnjom pobjedom (19 sati) postane vlasnik pet trofeja istovremeno - u ovom momentu “drži” pehare u Ligi šampiona, Superkupu Evrope, Premijer ligi i FA kupu. Favorit je, iako forma nije zadovoljavajuća, jer je u posljednjih šest mečeva Gvardiolin sastav slavio samo jednom u prvenstvu.

Da se pitaju uglavnom Evropljani govori i tradicija - timovi sa Starog kontinenta nisu gubili u posljednjih 12 utakmica na Svjetskom prvenstvu. Serija traje od 2012. kada je Korintijans bio bolji od Čelsija za pehar u Jokohami.

Erling Haland bi trebalo da zaigra (možda uđe s klupe), trenirao je i Žeremi Doku, a Flu vjeruje da može da izađe na kraj sa najboljom ekipom na planeti.

"Na ovaj meč gledamo kao na meč naših života. Svi znamo šta bi značilo da osvojimo trofej protiv tima kakav je Siti", kazao je trener brazilske ekipe Fernando Diniz.

Bonus video: