Fluminense u Paukovoj mreži, Siti dominantno do titule prvaka svijeta

"Građani" ubjedljivi u Džedi protiv prvaka Južne Amerike - 4:0, dva gola i asistencija Hulijana Alvaresa

12511 pregleda 33 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Šampion Engleske, vladar Evrope, a sada i prvak svijeta - Mančester siti je zaokružio nestvarnu sezonu u kojoj je ispisao istoriju.

Tim Pepa Gvardiole je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo u Džedi kroz finale u kojem nije bilo nikakve dileme - savladao je brazilski Fluminense 4:0, odradio meč kao da je s druge strane osrednji premijerligaški protivnik

Takva je razlika između najboljeg tima na Starom kontinentu i šampiona Južne Amerike...

Već u 40. sekundi su "građani" dobili ono što su željeli. Legendarni Marselo je loše ispucao loptu, ona došla do Nejtana Akea koji je šutirao i pogodio stativu, a Hulijan Alvares odbitak grudima sproveo u mrežu.

Pauk je tako pogodio i u šestom različitom takmičenju u dresu Sitija, nakon što je tresao mrežu u Premijer ligi, Ligi šampiona, FA kupu, Liga kupu Engleske i Komjuniti šildu.

Dominacija engleske ekipe je bila očigledna, Flu se nije puno pitao, a sve je riješeno sredinom prvog poluvremena kada je defanzivac Ninjo pas Fila Fodena ka drugoj stativi zaustavio tako što je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Dvadesetak minuta prije kraja je Alvares bio asistent, a strijelac Foden, ali kao da je Argentinčeva morala da bude posljednja - postavio je konačnih 4:0.

"Sviđa mi se način na koji igra Fluminense, ali mi smo pokazali spremnost da osvojimo ovaj trofej. Nismo dozvolili puno toga protivniku, to je i bio plan. Stigli smo do još jednog trofeja u nizu koji je veoma važan za klub", rekao je Foden.

Gvardiola je postao prvi trener sa četiri trofeja prvaka svijeta - nakon što se radovao dva puta sa Barselonom i jednom sa Bajernom, ali je pitanje koliko je zadovoljan nakon pehara zbog povrede Rodrija.

Španac, po mnogima ključni igrač "građana", požalio se na bol u koljenu, pa je napustio teren u 74. minutu.

Bonus video: