Sutjeska protiv Superlige: Črvsto uz ECA, UEFA i FIFA

"Ovo će biti naš fokus s obzirom na presudu Evropskog suda pravde u slučaju ESL, koja ni na koji način ne podržava projekat tzv. Superlige", saopšteno je iz petostrukog crnogorskog šampiona

6649 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić
Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić

Fudbalski klub Sutjeska odlučna je protiv Superlige bogatih - takmičenja u najavi koje je dobilo novi zamajac nakon presude Evropskog suda da UEFA i FIFA nemaju monopol nad evropskim takmičenjima.

Minulih dana, mnogi evropski klubovi su rekli ne Superligi - od onih najveći, poput Bajerna, Mančester junajteda, Sitija, Arsenala, Liverpula, Intera, Atletiko Madrida... do regionalnih, poput Dinama, Crvene zvezde, Rijeke, a Sutjeska je prvi crnogorski klub koji se javno oglasio.

"FK Sutjeska je čvrsto pri stavu da se budućnost evropskog fudbala može osigurati samo kroz zajedničko djelovanje klubova, preko Evropske klupske asocijacije (ECA), sa snažnim partnerstvom i otvorenom saradnjom sa UEFA i FIFA. Ovo će biti naš fokus s obzirom na presudu Evropskog suda pravde u slučaju ESL, koja ni na koji način ne podržava projekat tzv. Superlige. Smatramo da se bilo koje učešće klubova u međunarodnom takmičenju mora zaslužiti na terenu", piše u saopštenju nikšićkog kluba.

Sutjeska je objavila i saopštenje asocijacije klubova (ECA), čiji je član, a u kojem je rečeno izričito "ne" Superligi.

Bonus video: