Ko vodi Budućnost? Vratio se Pejović, a malo je poznato da je već bio predsjednik

Nakon ljetošnjeg odlaska Veselina Mijača Fudbalski klub Budućnost je promijenio dva predsjednika - jednog privremenog, drugog kao vršioca dužnosti, o čemu javnost nije bila upoznata. Na tu funkciju juče je drugi put postavljen Balša Pejović

26392 pregleda 76 reakcija 34 komentar(a)
Balša Pejović (u prvom planu) od juče je novi-stari predsjednik Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Balša Pejović (u prvom planu) od juče je novi-stari predsjednik Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti dobili su novog-starog predsjednika - u pitanju je Balša Pejović, koji je privremeno bio na čelu kluba u periodu od kraja jula, pa otprilike do sredine oktobra.

“Otprlike”, jer se na sajtu podgoričkog kluba ne mogu naći objave da su nakon ljetošnjeg odlaska Veselina Mijača birani novi predsjednici. A promijenjena su još dvojica.

Pejović se, u svakom slučaju, vraća, vijest se može smatrati zvaničnom jer nam je juče potvrdio izvršni direktor Budućnosti, Novak Novaković. Takođe, na klupskom sajtu, u sekciji “organi kluba”, gdje su upisana samo dva imena, od juče piše da je Pejović predsjednik.

- Tako je, Balša Pejović je novi-stari predsjednik kluba - kazao je Novaković “Vijestima”.

Ko je Balša Pejović?

Teško je naći bilo kakve podatke, prije svega jer Budućnosi nije predstavila predsjenika - ni prije, početkom jula, a još uvijek ni sada. Nezvanično, u pitanju je ekonomista, na njegovom profilu na mreži LinkedIn može se pronaći da je radio u Telekomu, Telenoru (sadašnji One), a da od oktobra 2017. kao menadžer predstavlja kompaniju Gerflor.

A ko je bio predsjednik kluba od sredine oktobra, pa do juče? Opet može da se sazna samo nezvanično, ili da se nagađa, jer na sajtu Budućnosti nije bilo nikakvih objava.

Kako saznajemo, tu ulogu, kao vršilac dužnosti, dva mjeseca je obavljao Stevan Popović.

Ko je Stevan Popović? I takve informacije mogu da se saznaju samo nezvanično, jer na sajtu kluba nema ama baš nikakvih objava.

Na pitanje zašto klub nije objavljivao vijesti o promjenama u rukovodećim strukturama, ako već redovno i na dvenom nivou objavljuje informacije o promjenama i novostima u stručnom štabu, igračkom kadru - Novaković je odgovorio:

- Iza nas je turbulentan period, sve se odvijalo veoma brzo. Biće objavljeno da je Pejović predsjednik, uz intervju s njim, samo da se završi kompletna procedura.

Dakle, nakon odlaska Mijača - a ono o čemu javnost, prije svega podgorička, jer je Budućnost klub u vlasništvu Glavnog grada, svih građana Podgorice, nije bila upoznata - dešavalo se sljedeće: postavljen je Pejović kao privremeno rješenje, zatim je kao vršilac dužnosti presjedavao Stevan Popović, a sada je ponovo Pejović na čelu - i to konačno kao trajno rješenje.

A ko je u upravom odboru kluba, kome će Pejović predsjedavati?

Ni te informacije - osnovne, za iole ozbiljan klub, ne mogu se naći na sajtu FK Budućnost.

Pitali smo Novakovića - ko su ljudi koji vode Budućnost?

- To se zna, postoji Nadzorni odbor kluba koji čine Tihomir Dragaš, Luka Rakčević, Danilo Šaranović, Balša Pejović, Stevan Popović - kazao je Novaković.

Popović je, dakle, ostao u klubu, kao član Nadzornog odbora.

Budućnost, u svakom slučaju, kao najveći, najtrofejniji fudbalski klub u Crnoj Gori, aktuelni šampion, lider na tabeli, treba da radi transparentnije - u minulih 25 godina pod Goricom je bilo svega, ali se barem znalo, i objavljivano je, ko je na čelu kluba. Trajno, privremeno, ili kao vršilac dužnosti. Zvao se on Radomir-Mikan Zec, Božo Milatović, Vladan Vučelić, Kemal Đečević, Tomislav Čelebić, Dragan Mijailović, Bojan Šarkić, Žarko Burić ili Veselin Mijač.

Navijači Budućnosti barem to zaslužuju da znaju, a ne da se o imenima predsjednika samo šapuće, ili saznaje - nezvanično.

Bonus video: