Totenhem preživio strah i preskočio Siti, Njukasl poražen u Lutonu

Sparsi bolji od Evertona

7833 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Djeluje da je Totenhemova kriza i serija od pet utakmica bez pobjede, u kojoj je imao četiri poraza, prošlost.

Sparsi sada liče na tim sa starta sezone kada su oduševljavali Englesku i Evropu, pa su poslije trećeg trijumfa u nizu iza sebe ostavili Mančester siti od kojeg uz meč više imaju dva boda više na četvrtom mjestu na tabeli Premijer lige.

Totenhem je u sjevernom Londonu slavio 2:1 protiv Evertona tako što je prošao pakao u finišu, iako je izgledalo da će posao biti mnogo lakši.

Domaćin je poslije 20 minuta imao dva gola prednosti (pogoci Rišarlisona i Sona), dugo je kontrolisao stvari, a onda se u drugom poluvremenu probudio tim Šona Dajša.

Smanjio je u 82. minutu šreko Andrea Gomeša, a u 95. imao šansu nad šansama da izbjegne poraz.

Arnaut Dandžuma je šutirao u padu, lopta udarila u prečku, a onda slučajno nogu golmana Totenhema Giljerma Vikarija... Taj detalj pogledajte ovdje.

Njukasl je nastavio sa promjenljivom formom, pa je doživio još jedan poraz - bolji je bio neugodni Luton (1:0) kojem je trijumf donio iskusni Andros Taunsend na pas Rosa Barklija.

Barnli je nadigrao Fulam u gostima (2:0), a na strani se radovao i Bornmut koji je pokvario debi Nuna Espirito Santa na klupi Notingem foresta.

Briljirao je Dominik Solanke, koji je postigao het-trik.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: