Atletiko ne da domaći teren, Ljorente srušio Sevilju

Atletiko je pobjedom nad Seviljom spustio zavjesu na jesenji dio La Lige

3321 pregleda 1 komentar(a)
EL Ćolo Simeone je ekipu plasirao ispred Barse, Foto: Reuters
EL Ćolo Simeone je ekipu plasirao ispred Barse, Foto: Reuters

Iako je na Vandi Metropolitani odigrana utakmica 4. kola, njom je završen jesenji dio La Lige - Atletiko je bio bolji od Sevilje, pogotkom Markosa Ljorentea u 46. minutu - 1:0.

Atletiko je tom pobjedom pretekao Barselonu zbog bolje gol razlike. Na trećem je mjestu sa sedam bodova manje do vodećeg dvojca, Real Madrida i Đirone.

Utakmica je trebalo da se odigra u septembru ali je zbog lošeg vremena odgođena, a Atletiko je produžio niz bez poraza od Sevilje u Madridu na šest utakmica, u posljednjih 15 kući "kolćonerosi" ne znaju za poraz.

Utakmicu je riješio Ljorente nakon akcije Kokea, a isti igrač imao je šansu u finišu iz kontre za još jedan gol, ali je izgubio duel "oči u oči" u nadoknadi sa golmanom Sevilje Markom Dmitrovićem.

Stean Savić nije igrao zbog crvenog kartona, koji je skupo košatao Atletiko pa je u finišu ispustio pobjedu nad Hetafeom u prošloj utakmici (3:3).

I danas je Atletiko ostao sa igračem manje, turski štoper Sojundžu isključen je u 70,. minutu ankon što je "nagazio" Okamposa. Sojundžu je samo četiri minuta ranije ušao na teren, ali je domaćin izdržao ovoga puta sa igračem manje.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: