Kolo po mjeri Sitija - nakon kiksa Aston Vile, remi i u derbiju Liverpula i Arsenala

„Tobdžije” se vratile na 1. mjesto sa 40 bodova, jednim više od „redsa” i Aston Vile, četiri od Totenhema, a šest od Sitija, koji ima meč manje

6622 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel Magaljaeš daje gol za Arsenal, Foto: Reuters
Gabrijel Magaljaeš daje gol za Arsenal, Foto: Reuters

Mančester siti se prošetao do titule prvaka svijeta u Džedi, a onda je dočekao i odlične vijesti iz Engleske.

Nakon što je Aston Vila juče kiksala protiv Šefild junajteda (1:1), u velikom derbiju 18. kola Premijer lige rezultat je bio baš po mjeri tima Pepa Gvardiole, jer su Liverpul i Arsenal podijelili bodove na „Enfildu” (1:1).

„Tobdžije” su se vratile na 1. mjesto sa 40 bodova, jednim više od „redsa” i Aston Vile, četiri od Totenhema, a šest od Sitija, koji ima meč manje.

Tim iz Londona je poveo već u 4. minutu, kada je Gabrijel Magaljaeš izbjegao ofsajd zamku nakon centaršuta Martina Edegora i zatresao mrežu zemljaka Alisona.

Ali, Mohamed Salah je po ko zna koji puta pokazao da je igrač za velika djela i sjajnim pogotkom u 29. minutu poravnao i postao prvi igrač u istoriji Premijer lige koji je dao dvocifren broj golova protiv Arsenala, Mančester sitija i Mančester junajteda.

Ubrzo nakon toga, Liverpul je ostao i bez drugog lijevog beka (odranije povrijeđen Endi Robertson), jer je Kostas Cimikas nakon duela sa Bukajom Sakom pao u noge Jirgena Klopa i izašao iz igre zbog bolova u ramenu.

Do kraja su oba tima pokušavala da dođu do pobjede, a bliži je bio Liverpul, jer je Trent Aleksander-Arnold u kontri pogodio prečku.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: