Zlatna lopta proslavila osam zlatnih godina bez svojih terena

Podgorički fudbalski klub Zlatna lopta zadovoljan polusezonom, budućnost gradi radom sa 400 talentovanih fudbalera i fudbalerki

3036 pregleda 107 reakcija 3 komentar(a)
Zlatna generacija Zlatne lopte konkurentna na svom, ali i turnirma u svijetu, Foto: FK Zlatna lopta
Zlatna generacija Zlatne lopte konkurentna na svom, ali i turnirma u svijetu, Foto: FK Zlatna lopta

Od škole fudbala, do pobjeda na prestižnim međunarodnim turnirima, naslova prvaka lige, fudbalski klub Zlatna lopta došao je za osam godina od osnivanja.

Iako bez svojih terena, klubu uspijeva da obuči i doprinese napretku crnogorskih muških i ženskih reprezentativnih selekcija sa nekoliko nosioca igre. U klubu osnovanom decembra 2015. godine, sve je više priznanja, pehara i uspjeha, iako Zlatna lopta nema svojih terena.

"Moramo se pohvaliti saradnjom sa fudbalskim klubom Budućnost, i to dugogodišnjom i u mogućnsoti smo da djeca našeg kluba mogu da se usavršavaju na velikim terenima. To je jako bitno, a velike terene koristimo za takmičare od 11 do 15 godina. U klubu radi sedam trenera, a osnovama najljepše igre na svijetu djecu uzrasta od pet godina učimo i na malim terenima, kod osnovnih škola "Sutjeska”, "Pavle Rovinski” i u Dahni na Zabjelu", kazao je trener Miloš Vukčević.

Njegovi izabranici su u ovoj godini najveći uspjeh postigli osvajanjem turnira "Podgorica trophy", a konkurencija je bila "paklena" - Dinamo Zagreb, Crvena zvezda, Partizan, Astana, CSKA Sofija, Sarajevo i Borac Banja Luka.

U ranijim godinama dolazila je i Barselona, a uspjesi su ređani i protiv Šahtjora, Maribora.., poput turnira "Prvi koraci" u Splitu.

"Trudimo se da učestvujemo na brojnim velikim turnirima vani, a mi smo pokretači i organizatori "Podgorica trophy", međunarodnog turnira na kojem se trudimo da konkurencija bude najjača moguća. Ta naša "zlatna" generacija 2010/2011. godine, koja je osvojila tako zahtjevan turnir je i prvak u ligi pjetlića u prošloj, a u ovoj sezoni se takmiči u pionirskoj ligi i odlično stojimo na tabeli", naglasio je Vukčević i dodao:

"U našem fokusu je fudbalski razvoj djece kako bi iz našeg kluba izašli što bolje tehnički i taktički pripremljeni za starije uzrasne kategorije. Tačno je da nam Budućnost baš maksimalno izlazi u susret, ali nadamo se da ćemo uskoro dobiti lokaciju za izgradnju terena, kako bismo olakšali rad i zaokružili lijepu fudbalsku priču koja traje osam godina. Mi već sada možemo da se pohvalimo da smo ostavili trag, ali uz bolje uslove uz veliki talenat 400 polaznika, naša škola bi mogla da znači i svijetlu budućnost crnogorskog fudbala", zaključio je Vukčević.

Bonus video: