Povratak na scenu: Grof Božović preuzeo velikana iz Bakua

Božović je u Nefčiju naslijedio Adrijana Mutua

15662 pregleda 20 reakcija 21 komentar(a)
Miodrag Božović na predstavljanju, Foto: X/ Neftçi PFK
Miodrag Božović na predstavljanju, Foto: X/ Neftçi PFK

Miodrag Božović se vratio na trenersku scenu - crnogorski stručnjak je preuzeo Nefči iz Bakua, objavio je klub iz Azerbejdžana.

Popularni Grof je dugo vagao ponude nakon odlaska iz ruskog Arsenala iz Tule prošle godine, navodno je bio i u igri za selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore, ali makar zasada od povratka u crnogorski fudbal nema ništa.

"Znam da je Nefči klub s bogatom istorijom, najveći u Azerbejdžanu. Znam i koji su ciljevi – biti makar drugi i osvojiti trofej Kupa. Moraćemo da se pojačamo u prelaznom roku, razgovaraću o tome sa upravom i sportskim direktorom. Nadam se da ćemo vratiti navijače na tribine, uradićemo to ako budemo igrali dobar fudbal", rekao je Božović na predstavljanju.

Božović je ostavio veliki trag u ruskom fudbalu, gdje je stranac sa najviše utakmica i gdje je radio u čak sedam klubova.

U tamošnjem fudbalu odavno ima status legende - sjedio je na klupi Amkara u dva navrata, trenirao je i FK Moskvu, Dinamo i Lokomotivu iz Moskve, Rostov, Krila Sovjetov i dva puta Arsenal.

Kao trener Rostova je u sezoni 2013/14. stigao do velikog uspjeha kada je osvojio Kup Rusije. U trenerskoj karijeri ima i titulu prvaka Srbije sa Crvenom zvezdom u sezoni 2015/16.

Božović je u Nefčiju naslijedio dobro poznato ime - Adrijana Mutua, rumunsku igračku legendu koja je ostavila klub na trećem mjestu Premijer lige Azerbejdžana poslije 18 kola.

"Odlučili smo se za iskusnog trenera i vjerujem da smo napravili dobar izbor. Radio je u ovom regionu i mislim da odgovara Nefčiju", kazao je sportski direktor kluba Jens Anderson.

Nefči je u šampionatu daleko iza lidera Karabaga, za koji nastupaju crnogorski reprezentativci Marko Janković i Marko Vešović, a drugoplasirana je Zira...

Nefči je devet puta bio prvak države, posljednji u sezoni 2020/21, dok je sezonu 2022/23. završio kao trećeplasirani.

Šest puta je u istoriji osvajao Kup, a ima i dva trofeja u Superkupu Azerbejdžana.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: