Odjeci istanbulskog derbija, Galata tvrdi da je oštećena: Oni koji žele pravdu samo za sebe nastavljaju da manipulišu

Galatasaraj nezadovoljan suđenjem u derbiju protiv Fenerbahčea

6016 pregleda 2 komentar(a)
Mauro Ikardi na utakmici sa Fenerbahčeom, Foto: Reuters
Mauro Ikardi na utakmici sa Fenerbahčeom, Foto: Reuters

Fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraja igrali su juče neriješeno (0:0) u najvećem turskom derbiju - u Istanbulu nije bilo golova, a dosuđeno je 45 prekršaja što je rekord u duelima ova dva kluba.

Meč u Istanbulu imao je i treće poluvrijeme, a započeo ga je Galatasaraj, koji je objavio fotografiju Maurai Ikardija sa modricom ispod oka.

Na udaru Galate našli su se arbitri, posebno oni koji su bili u VAR sobi. Galatasaraj je komentarisao situaciju kada je došlo do kontakta Đike i Ikardija.

„Oni koji žele pravdu samo za sebe nastavili su da manipulišu turskim prvenstvom kroz sve svoje kanale. Evo da vidite šta sudije i VAR soba sa 26 kamera nisu vidjeli. Sramota nas je zbog njih. Nadamo se da će jednog dana one koji su doveli turski fudbal do ove tačke takođe biti sramota“, poručili su iz Galatasaraja.

Tim povodom oglasio se i turski fudbaler Nihat Kahveči, koji je u jednom TV programu poručio:

„Da li je ono što je Điku uradio Ikardiju šamar ili udarac? Sve sam vidio. Zašto VAR nije reagovao. Udario ga je, vidio sam da ga je udario. Da je Nelson nešto tako uradio Džeku, svi bi sa tribina ušli na teren. Shvatićete šta želim da kažem“, poručio je Kahveči.

Uslijedio je odgovor iz Fenerbahčea, a javio se upravo Džeko.

„Ikardi je udario glavom u stativu i oni su to okačili na instagram plačući i tražeći penal. To je tipično za njih. Sramotno“, prokomentarisao je Džeko, a prenose turski mediji.

Bonus video: