Savić fudbaler godine, Adžić najbolji igrač u Meridianbet 1. CFL, Dragićević trener godine

Najbolja fudbalerka je Armisa Kuč. Adžić je, uz Viktora Đukanovića i Benjamina Krijestarca proglašen za najprespektivnijeg fudbalera. Najbolji igrač futsala je Milan Sekulić.

15989 pregleda 96 reakcija 16 komentar(a)
Sa današnjeg izbora najboljih, Foto: FSCG
Sa današnjeg izbora najboljih, Foto: FSCG

Najbolji crnogorski fudbaler u 2023. godini, sa 92 glasa, je štoper madridskog Atletika Stefan Savić.

U glasanju su učestvovali treneri i kapiteni klubova Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Savić se po broju priznanja izjednačio sa Mirkom Vučinićem, koji je sedam puta osvajao ovu nagradu.

Iza Savića završili su Nikola Krstović (Leće, 44 glasa) i Stevan Jovetić (Olimpijakos, 21 glas).

Za najbolju fudbalerku proglašena je Armisa Kuč, koja je dobila 23 glasa. Jasna Đoković je dobila 15, a Slađana Bulatović sedam glasova.

Armisa Kuč
Armisa Kučfoto: FSCG

"Samo igranje za reprezentaciju predstavlja najveći ponos, a biti najbolja fudbalerka Crne Gore za mene predstavlja krunu karijere. Nastaviću da radim na sebi i trudim se, a sigurna sam da će i rezultati doći", rekla je Kuč.

Fudbaler Budućnosti Vasilije Adžić je proglašen za igrača godine u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Adžić
Adžićfoto: FSCG

Adžić je dobio 52 glasa, ispred fudbalera Jedinstva, Žarka Koraća (45 glasova) i igrača Dečića, Draška Božovića (29).

"Hvala svima koji su glasali i procijenili da nagrada treba da pripadne meni. Znači mi puno, to je san svakog igrača. Motiv za još više rad, kako bi i narednih godina pružao još bolje partije", kazao je Adžić.

Adžić je obilježio godinu, riječ je o jednom od najboljih mladih igrača, koji je budućnost crnogorskog fudbala. Njegov potencijal prepoznao je i Juventus, koji je spreman da konkretizuje interesovanje za 17-godišnjeg asa koje traje već nekoliko mjeseci, praktično od ljeta...

Za trenera godine proglašen je trener Mladosti Lob.bet, Radisav Dragićević, koji je prošle sezone sa tivatskim Arsenalom izborio istorijsko učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Arsenal je prvi put igrao i finale Kupa Crne Gore u kojem je izgubio od Sutjeske.

Dragićević je dobio 35 glasova. Na drugom mjestu je trener Jedinstva, Vuko Bogavac (23 glasa), a na trećem trener Petrovca, Nenad Brnović (21).

Najperspektivniji fudbaleri su igrač Hamarbija Viktor Đukanović (generacija 2004), golman AIK-a i omladinske reprezentacije, Benjamin Krijestarac (generacija 2005) kao i fudbaler Budućnosti Vasilije Adžić (generacija 2006).

FSCG izbor najboljih 2023
foto: FSCG

Najbolji igrač futsala je Milan Sekulić, golman reprezentacije i šampiona, Titograda.

Bonus video: