Adžić: Imponuje interesovanje velikih klubova, ali želim da ostanem čvrsto na zemlji; Sanjam EP i dres A selekcije

Najbolji fudbaler domaćeg šampionata i najperspektivniji u svojoj generaciji ne želi da mu priča o interesovanju Juventusa i ostalih klubova stvara pritisak, trenutno mu je mnogo važniji uspjeh sa omladinincima i debi za "sokole"

18756 pregleda 56 reakcija 5 komentar(a)
Adžić tokom ceremonije FSCG, Foto: FSCG
Adžić tokom ceremonije FSCG, Foto: FSCG

Da je Crna Gora i dalje zemlja u kojoj se rađaju talentovani fudbaleri najbolji primjer je Vasilije Adžić koji je za samo godinu i po unio svjetlost u tmurnu domaću scenu i učinio da se zbog njega i najveće fudbalske zemlje interesuju za CFL.

Adžić je dijamant crnogorskog fudbala, a danas je od strane Fudbalskog saveza Crne Gore i zvanično krunisan kao najbolji igrač Meridianbet 1. CFL.

I to u istom danu kada je 17-godišnji vezista Budućnosti ponovo povezivan sa gigantom kakav je Juventus. Ranije se pominjalo i interesovanje Bolonje...

"Imponuje mi što se pominju takvi klubovi, povećava mi samopouzdanje, ali trudim se da ostanem čvrsto na zemlji i da mi te priče ne stvaraju pritisak. Kad nešto bude zvanično, moći ću više da pričam o tome. Za sada ništa nije gotovo", istakao je Adžić nakon ceremonije FSCG.

Nastavio je u sličnom tonu...

"Fokusiran sam samo na Budućnost i razmišljam o tome da dođem maksimalno spreman za nastavak sezone u kojoj želimo da osvojimo duplu krunu. Gdje ću biti od ljeta - to ćemo da vidimo", dodao je Adžić.

A bilo gdje da završi na ljeto, za Adžića su trenutno dvije stvari mnogo važnije...

"Želio bih da u martu pomognem saigračima iz omladinske reprezentacije u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U grupi smo u kojoj vidimo šansu i imamo pravo da se nadamo prvom mjestu. Naravno, imam i do sada jedinu neostvarenu želju, a to je debi za A selekciju i nadam se da ću u 2024. i to ostvariti", jasan je Adžić.

Supertalenat Budućnosti danas je dobio dvije nagrade - osim priznanjea za najboljeg igrača domaćeg prvenstva proglašen je i za najperspektivnijeg u svojoj generaciji (2006. godište).

"Nagrade su satisfakcija za uloženi trud tokom protekle godine. Mnogo mi znače i podstrek su da iz dana u dan budem bolji. Hvala svima koji su doprinijeli da budem izabran, a posebna zahvalnost ide porodici koja me bezrezervno podržava, kao i klubu i saigračima. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu i da ćemo se i naredne godine vidjeti na istom mjestu", naglasio je Adžić.

Iza njega u izboru za najboljeg u domaćem prvenstvu našla su dva "senatora" 1. CFL Žarko Korać i Draško Božović, koji su biranim rijačima govorili o Adžiću.

"Znače mi pohvale od takvih igrača. I da je neko od njih završio na prvom mjestu, ne bi bilo nezasluženo. Ipak, vrlo sam srećan što sam prvi, uvijek ću težiti da budem najbolji. Lijepo je čuti komplimente i želje da nadmašim Mirka Vučinića, Stevana Jovetića i Dejana Savićevića. To je vrlo teško, ali trudiću se i vidjećemo gdje će me to dovesti", zaključio je Adžić.

Bonus video: