Sutjeska smijenila Jankovića, Dragan Mijanović novi trener

Mijanović je razgovarao sa upravom, posao je skoro završen, a u ovom trenutku je sporna tačka jedino ugovor - uprava nudi saradnju do kraja sezone, Mijanović traži saradnju na godinu i po

21968 pregleda 94 reakcija 20 komentar(a)
Vladimir Janković, Foto: FSCG
Vladimir Janković, Foto: FSCG

Promjene u Nikšiću - Upravni odbor fudbalskog kluba Sutjeska smijenio je Vladimira Jankovića i za novog trenera će postaviti Dragana Mijanovića, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Mijanović je razgovarao sa upravom, posao je skoro završen, a u ovom trenutku je sporna tačka jedino ugovor - uprava nudi saradnju do kraja sezone, Mijanović traži saradnju na godinu i po.

Mijanović
Mijanović foto: FK Sutjeska

Janković je u avgustu na klupi Nikšićana naslijedio Nenada Brnovića, koji je iz Sutjeske otišao nakon eliminacije od Santa Kolome u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Sa Jankovićem na klupi Sutjeska je eliminisana iz Kupa od Dečića, dok je prvi dio sezone u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi završila na četvrtom mjestu. Lider Budućnost ima 11, Dečić devet, a Jezero bod više.

U intervjuu za "Vijesti" prije nekoliko dana Janković je kazao da je "svako, ko je gledao fudbal, mogao da vidi da je Sutjeska dominantna."

Dragan Mijanović je u karijeri igrao za Sutjesku, Budućnost, Borac Čačak, Čukarički i Mornar. Prvoligaški debi u igračkoj karijeri imao je 13. oktobra 1985. u Zagrebu protiv Dinama, kada je Sutjeska igrala neriješeno (1:1).

Mijanović je dosadašnji rukovodilac omladinske škole kluba kraj Bistrice. Vodio je i mlađe kategorije Sutjeske, bio je u stručnom štabu Nikole Rakojevića i u stručnom štabu Gorana Perišića u mlađoj kadetskoj reprezentaciji Crne Gore.

Bonus video: