Sve pršti na Boksing dej: Vud het-trikom srušio "svoj" Njukasl, preokret Lutona u sudaru davljenika, Fulam nokautiran

Dramatičan fudbal, goleade i preokreti u danu koji ima poseban značaj u kalenderu Premijer lige. Večeras Barnli - Liverpul i Mančester junajted - Aston Vila

4468 pregleda 0 komentar(a)
Sinistera pogađa za Bormut protiv Fulama, Foto: Reuters
Sinistera pogađa za Bormut protiv Fulama, Foto: Reuters

Boksing dej, drugi dan katoličkog Božića, u Engleskoj odavno ima kultni status, između ostalog i zbog fudbala.

Najljepše poklone ispod jelke danas su, u tradicionalno burnom danu u Premijer ligi, promašili navijači Notingem foresta, Lutona i Bornmuta!

Tri fantastične utakmice, dvije prepune preokreta, te jedna u kojoj se pitao samo domaći tim, fantastična su najava za završnicu dana i okršaje Barnlija i Liverpula, odnosno Mančester junajteda i Aston Vile.

Notingem forest je bio autsajder protiv Njukasla na "Sent Džejms parku", ta uloga je dodatno porasla kada je Isak u 23. minutu iz penala doveo domaće u vođstvo.

A onda je stupio na scenu niko drugi do Kris Vud, Novozelanđanin koji je do prošle sezone nosio dres Njukasla, koji je sa tri gola šokirao svoje nekadašnje navijače i novom treneru "šumara" Nunu Espiritu Santu podario prvu pobjedu.

Vud je u nadoknadi prvog poluvremena ubacio loptu u mrežu na asistenciju Elange, potom je u osmom minutu nastavka fantastičan solo-prodor kruniao golom za preokret, da bi u 60. minutu sve začinio het-trikom na asistenciju Murilja.

Četvri poraz Njukasla na posljednjih pet mečeva u Premijer ligi - kriza na "Sent Džejms parku" u smiraj 2023. godine i sedmo mjesto na tabeli.

Kakav su tek meč odigrali Šefild junajted i Luton, timovi koji se grčeviti bore za opstanak.

Poveli su gosti golom Dautija u prvom poluvremenu, domaći preokrenuli preko Mekbarnija i Ahmedhodžića za samo osam minuta sredinom nastavka, da bi finiš donio dramu - još jedan preokret i pobjeda Lutona zahvaljujući autogolovima domaćih igrača.

Sopstvenu mrežu pogodili su Robinson u 77. i Slimane u 81. minutu.

Kad neće, onda neće - Šefild junajted je prvi tim u istoriji Premiher lige čiji su fudbaleri postigli dva autogola u posljednjih 15 minuta jednog meča.

Druga uzastopna pobjeda Lutona i nade u opstanak - Everton koji je u prvi i bezbjednoj zoni ima samo bod više.

Šefild junajted je ostao na začelju sa samo devet bodova iz 19 kola.

Neizvjesnosti danas popodne nije bilo samo na meču Bornmut - Fulam. "Trešnjice" su nokautirale goste - 3:0, za nastavak sjajne serije: pet pobjeda na posljednjih šest mečeva u Premijer ligi, uz jedan remi.

Mrežu tima iz zapadnog Londona pogađali su Džastin Klajvert, sin legendarnog Patrika Klajverta u 44. minutu, Solanke iz penala u 62. i na kraju Sinistera fantastičnim golom u trećem minutu nadoknade.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: