Potvrda iz Italije: Juventus blizu Adžića, Budućnosti pet miliona i procenat od naredne prodaje

Poznati italijanski novinar objavio detalje transfera koji će uzdrmati crnogorsku fudbalsku scenu, naravno u pozitivnom u smislu

25322 pregleda 81 reakcija 28 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

"Vijesti" su objavile prije dva dana da je supertalentovani vezista Budućnosti Vasilije Adžić na korak od Juventusa, a večeras stiže i potvrda iz Italije.

I to sa vrlo kredibilne adrese - Skaj sport i poznati novinar Fabricio Romano objavili su večeras da su pregovori u poodmakloj fazi.

Tu su i detalji basnoslovnog obeštećenja za crnogorske fudbalske prilike - Budućnost će dobiti pet miliona eura, plus procenat od naredne prodaje!

Romano tvrdi da Juventus želi Adžića već u januaru - na medicinskim pregledima.

Omladinski i mladi reprezentativac Crne Gore ostaće pod Goricom do kraja sezone, a tek u junu - pošto napuni 18 godina - steći će pravo da zaigra u inostranstvu.

Za Adžića je bila zainteresovana i Bolonja u ponudi koja je zadovoljila čelnike Budućnosti, a onda se javio Juventus...

Adžić je prije dva dana izabran za najboljeg fudblera crnogorske Meridianbet 1. lige, kao najmlađi fudbaler ikada kome je pripalo to prizanje.

Torinski "Tutosport", list privržen Juventusu, ističe da je "stara dama" na putu da pobijedi konkurenciju iz Bolonje, ali i navodi da će transfer iznositi "više od tri miliona eura".

"Transfer još nije završen, ali su pregovori u poodmakloj fazi. U slučaju da se operacija završi na najbolji mogući način, 17-godišnjak bi sada potpisao da se pridruži Juventusu u junu 2024. U tom trenutku, Adžić bi se pridružio Juventusovom mladom timu (Juve Next Gen) na putu sličnom onom koji je prošao Kenan Jildiz prije ulaska u rotaciju od strane trenera Maksa Alegrija", navodi Tutosport.

Vasilije Adžić
foto: Tuttosport

Jilriz, Turčin, ima 18 godina, u Juventus je došao u julu prošle godine iz mladog tima Bajerna, prvo je bio dio Juvea Next Gen, a ove sezone je i sakupio nekoliko mečeva za prvi tim.

Prije četiri dana je prvi put zaigrao od prvog minuta i bio strijelac u pobjedi nad Frozinoneom 2:1.

Bonus video: