Bodin Tomašević potpisao profesionalni ugovor: Budućnost mi puno znači

"Profesionalni ugovor sa 17 godina je na neki način dokaz da sam izabrao pravu profesiju", kaže mladi štoper "plavih"

13412 pregleda 10 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Mladi defanzivac Bodin Tomašević je potpisao prvi profesionalni ugovor - član Budućnosti biće do 2027. godine.

"Plavi" su tako odbili nalet zainteresovanih klubova i sačuvali talentovanog 17-godišnjeg štopera.

"Profesionalni ugovor sa 17 godina je na neki način dokaz da sam izabrao pravu profesiju. Kao najmlađi član tima vidim šansu da učim i naučim kako veliki tim funkcioniše, kako se radi i kako se iz dana u dan sve više voli klub. Budućnost ima najbolje uslove u državi, ekipa je puna kvaliteta, a svi zajedno misle na svoj podmladak", rekao je Bodin Tomašević, koji je potpisao ugovor u društvu oca Ivice i prvog trenera Edisa Jasavića.

Naravno, i sportskog direktora Budućnosti Andrije Delibašića.

Bodin je kao podgoričko dijete vezan za Budućnost, klub u kojem je igrao njegov djed Slobodan Kovačević.

"Djed Slobo bi bio ponosan, kao što je i djed Zoran, nekadašnji fudbaler koji je karijeru proveo u drugom klubu, ali je vjerni navijač Budućnosti koja mu je nekada bila rival. Odrastao sam slušajući pjesme "Varvara", tako da mi Budućnost puno znači", dodao je Bodin.

Bodin Tomašević
foto: FK Budućnost

Tomašević je prošle sezone debitovao u prvom timu, ove takođe ima ulogu.

"Jesenja titula je bila naš cilj, a došli smo do njega svi zajedno na čelu sa trenerima. Bio sam mali šaraf velike mašine, jer pojedinačan doprinos je nemjerljiv sa timskim uspjehom. Svi težimo da odbranimo titulu", jasan je Tomašević.

Prošle godine je Tomašević sa kadetskom selekcijom Crne Gore bio blizu Evropskog prvenstva, a nedavno je predvodio omladinsku selekciju do elitne runde kvalifikacija za EP.

Bodin Tomašević
foto: FK Budućnost

"Evropsko prvenstvo je naš san. Dugogodišnji rad, Akademija i sazrijevanje uz selektora Gorana Perišića i njegove saradnike doprinose našem sve većem sportskom samopouzdanju. Neki od nas su već bili na korak od Eura, nadam se da ćemo sada "pružiti nogu" i učiniti taj veliki korak da obradujemo naciju. Crveni dres i svi uspjesi koji se vežu za njega su naša snaga i adrenalin koji nas pokreće, smatram da imamo velike šanse da ispišemo istoriju", zaključio je Bodin Tomašević.

Bonus video: