Gotovo je: Vasilije Adžić nakon Božića na medicinskim pregledima u Juventusu

Iako se još ne zna tačan iznos koji će Juventus platiti Budućnosti (pretpostavlja se da bi uz odrećene bonuse obeštećenje moglo da iznosi 5,5 miliona eura) nema sumnje da se radi o najvećem transferu iz Crne Gore u istoriji

30183 pregleda 257 reakcija 41 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Sve je gotovo, čeka se još formalna, zvanična potvrda dva kluba.

Crnogorski šampion Budućnost i italijanski gigant Juventus postigli su danas definitivan dogovor, Vasilije Adžić će 8. januara otputovati u Torino na medicinske preglede, nakon čega će potpisati ugovor sa "starom damom", saznaju Vijesti.

Visina obeštećenja - i dalje se samo spekuliše, italijanski Skaj sport je objavio da se radi o nevjerovatnih 5,5 miliona eura, Tutosport je pisao o "najmanje tri miliona", da bi Gazeta delo sport danas baratala sa cifrom od dva miliona - plus bonusi, na osnovu kojih visina transfera može da dostigne 5,5 miliona.

Koliko god, u pitanju je najveći transfer iz crnogorskog kluba u istoriji. Budućnost će, takođe, imati procenat od naredne prodaje.

Vasilije Adžić će se iz Torina vratiti u Budućnost, na početak priprema za drugu polusezonu. Pod Goricom će ostati do ljeta, jer će tek 12. maja postati punoljetan i po zakonima Evropske unije steći pravo da zaigra u inostranstvu.

Tada će i konačno obući dres Juventusa i odraditi prvi trening sa 36-ostrukim šampionom Italije i dvostrukim prvakom Evrope.

Italijanska La Stampa danas je pisala o Vasiliju Adžiću kao o "kristalnom talentu", ističući da je Juventus iskoristio prednosti svoje "Next Gen" platforme - igrača koji se razvijaju u mladom timu i koji sve češće dobijaju povjerenje trenera prvog tima, Masimilijana Alegrija.

Adžić je naredni fudbaler koji će proći taj "filter", igraće u početku za mladi tim, a vjerevatno neće proći puno kada će dobiti šansu da debituje u prvoj ekipi.

"Stevan Jovetić, Mirko Vučinić, Predrag Mijatović, posebno Dejan Savićević. Crna Gora je nacija od nešto više od 600 hiljada stanovnika, ali je kroz svoju istoriju, prije i nakon odvajanja od bivše Jugoslavije, bila u stanju da izbacuje vodeće fudbalske talente. Sljedeći? Vasilije Adžić, bez dileme", piše La Stampa.

Adžić je već dao deset golova za prvi tim Budućnosti - osam u prvenstvu (pet ove sezone), jedan u Kupu, jedan u evropskim kvalifikacijama.

Bonus video: