Novogodišnji spektakl na "Enfildu": Dvocifren broj šansi i poker Liverpula, 150. i 151. gol Salaha

"Redsi" nadigrali Njukasl 4:2

14816 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Desetak velikih šansi, isto toliko odbrana Martina Dubravke, promašeni penal Mohameda Salaha...

Njukasl je trpio udarce sa svih strana na "Enfildu", u takvom odnosu snaga gdje je Liverpul bio apsolutno dominantan "svrake" su jednostavno morale da izgube, iako su do 15 minuta prije kraja imale bod u džepu i rezultat 1:1.

"Redsi" su pobijedili 4:2 i čuvaju prvo mjesto na tabeli Premijer lige - imaju 45 bodova, tri više od Aston Vile, a pet uz utakmicu više u odnosu na aktuelnog šampiona Mančester siti, koliko kasni i Arsenal...

Liverpul je praktično od prve sekunde jurio na gol Dubravke.

Prvo je poništen pogodak Luisa Dijasa zbog ofsajda Darvina Nunjesa, onda je Mohamed Salah promašio penal kada ga je odlično pročitao Dubravka.

I bilo je pravo čudo da je 0:0 na poluvremenu, a na samom startu drugog dijela je Liverpul poveo - Nunjes je asistirao Salahu, a ovaj sa nekoliko metara postigao 150. gol u Premijer ligi.

Reakcija Njukasla je bila prava, izjednačio je preko Aleksandera Isaka, ali dešavanja na terenu su bila takva da ne bi bilo pravedno da su izabranici Edija Haua "ukrali" makar bod u Liverpulu.

Sve je za domaćina došlo na svoje u 74. minutu. Salah je lansirao Dioga Žotu u šansu, a ovaj bio asistent Kurtisu Džonsu, da bi samo četiri minuta kasnije Kodi Gakpo praktično osigurao pobjedu domaćinu.

Sven Botman je nakratko vratio nadu gostima i smanjio na 3:2, ali je tačku na neizvjesnost stavio Salah koji je u 86. iskoristio jedanaesterac poslije faula Dubravke nad Žotom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: