Zrinjski potvrdio - Željko Petrović novi trener BiH šampiona

Crnogorski stručnjak će sjutra biti predstavljen

6397 pregleda 10 komentar(a)
Foto: HŠK Zrinjski Mostar (Facebook)
Foto: HŠK Zrinjski Mostar (Facebook)

Poslije Portugala, Holandije, Japana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bugarske, Indonezije, Hrvatske i Iraka vrijeme je za novi izazov - na klupi šampiona Bosne i Hercegovine.

Bilo je najavljivano krajem godine, sada je i zvanično - crnogorski stručnjak Željko Petrović novi je trener Zrinjskog iz Mostara.

Potvrda je stigla od kluba sa stadiona pod Bijelim brijegom, koji je saopštio i da će Petrović sjutra biti predstavljen.

Crnogorski trener u Mostar stiže kao nasljednjik Krunoslava Rendulića - stručnjak koji je Zrinjski odveo do grupne faze Lige konferencija u novembru je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. Do rastanka je došlo nakon poraza od Legije u Evropi i gradskog rivala Veleža u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Petrović je do sada samostalno vodio Boavistu, RKC, Uravu, Al-Šaab, Den Hag, Botev, Badak, Inter iz Zaprešića, Viljem II, Irak, a bio je asistent u Hamburgeru, Vest Hemu, Anžiju iz Mahačkale, reprezentaciji Srbije, Sanderlandu, Utrehtu.

Posljednji posao imao je u turskoj Adani kao asistent u stručnom štabu Patrika Klajverta. Njih dvojica su taj klub napustili početkom decembra.

Bonus video: