Željko Petrović predstavljen u Zrinjskom: Srećan sam kao da sam potpisao u Premijeršipu

"Kao igrač morao sam mnogo da trčim, ali uvijek sam se izvlačio na znanje i borbenost. Ponosan sam što sam trener u ovakvom klubu koji u regiji ima ogromnu reputaciju. Iskorak koji je Zrinjski njapravio prošle godine je za poštovanje", istakao je crnogorski trener

12660 pregleda 10 komentar(a)
Foto: HŠK Zrinjski Mostar (Facebook)
Foto: HŠK Zrinjski Mostar (Facebook)

Crnogorski trener Željko Petrović je još sredinom decembra dogovodio da preuzme Zrinjski, juče je saradnja ozvaničena, a danas je i predstavlje u mostarskom klubu, aktuelnom šampionu Bosne i Hercegovine.

Petrović je u Zrinjskom naslijedio Krunoslava Rendulića, koji je smijenjen nakon poraza od Legije u Evropi i gradskog rivala Veleža u Premijer ligi BiH.

"Odmah sam rekao da pristajem da dođem u Zrinjski. Svi mi radimo za finansije, ali nisam došao da bih zaradio ili sebe nešto napravio važnim. Od prvog momenta mi je bilo drago i to sam ljudima ovdje rekao. Srećan sam što sam došao, ali ne znam zašto. Svaki dan mi je kao da sam potpisao u Premieršipu", rekao je Petrović i dodao:

"Kao igrač morao sam mnogo da trčim, ali uvijek sam se izvlačio na znanje i borbenost. Ponosan sam što sam trener u ovakvom klubu koji u regiji ima ogromnu reputaciju. Iskorak koji je Zrinjski njapravio prošle godine je za poštovanje", istakao je Petrović.

Pomenuo je Petrović i uspjeh Zrinjskog iz 2019. godine kada je eliminisao holandski Utreht u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Poznajem neke trenere koji su ovdje radili i to su moji prijatelji više godina. Na ovom stadionu sam igrao mnogo puta igrao. Sjećam se kada sam bio trener Utrehta - bili smo 15, a izborili smo Evropu. Bio sam njihov gost kada ih je Zrinjski izbacio. Rekao sam im tada da treba da ih je sramota, jer jedan njihov igrač vredi kao cijeli tim Zrinjskog. Ne govorim to sa potcenjivanjem", istakao je Petrović.

Petrović je u karijeri samostalno vodio Boavistu, RKC Valvajk, japansku Uravu, Al-Šab iz UAE, te Den Hag, Inter iz Zaprešića, Viljem II, bio je i selektor Iraka...

Posljednji posao je imao u turskoj Adani, gdje je radio kao pomoćnik u stručnom štabu Patrika Klajverta.

Zrinjski je poslije 18 kola drugi na tabeli Premijer lige BiH - ima sedam bodova manje od Borca i Banjaluke.

Bonus video: