Juve u svom stilu, Vlahović u 91. "okrenuo" Salernitanu; Remi Rome, novi crveni za Murinja

Juventus ne zna za poraz već 15 utakmica, a u tom periodu upisao je 13 pobjeda. Posljednji tim koji je slavio protiv "bjankonera" bio je Sasuolo 23. septembra

14829 pregleda 1 komentar(a)
Vlahović proslavlja gol u Salernu, Foto: Reuters
Vlahović proslavlja gol u Salernu, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2024. 23:03h

Već viđeno mnogo puta kroz istoriju, ali i ove sezone protiv Monce, Frozinonea i Verone - Juventus je još jednom do važnih bodova stigao u finišu utakmice i ponovo pokazao da je vratio stari karakter potreban u borbi za Skudeto.

Stara dama je "slomila" još jednog rivala - golom Dušana Vlahovića u 91. minutu Juve je savladao Salernitanu na "Arekiju", 2:1 u 19. kolu Serije A.

Prije toga domaćin je vodio golom Đulija Mađorea od finiša prvog poluvremena, a vezista Salernitane bio je heroj do 53. minuta kada je isključen zbog drugog žutog kartona.

Bila je to najava kraja ekipe Filipa Inzagija...

Najprije je mladi Englez Samjuel Iling Džunior izjednačio u 56, da bi trijumf ekipe Masimilijana Alegrija potpisao Vlahović sjajnim udarcem glavom.

Juventus ne zna za poraz već 15 utakmica, a u tom periodu upisao je 13 pobjeda. Posljednji tim koji je slavio protiv "bjankonera" bio je Sasuolo 23. septembra.

Na vrhu Juve i dalje juri Inter, koji ima dva boda više.

Večernji termin bio je rezervisan za duel na rimskom Olimpiku, a nakon velike borbe Roma i Atalanta su podijelili bodove - 1:1.

Ovaj duel obilježio je novi crveni karton trenera rimskog tima Žozea Murinja, koji je zbog protesta isključen u sudijskoj nadoknadi. "Specijalni" je tako nastavio negativan niz, pošto je prošle sezone isključen tri puta, a sve je nastavio i ove - prije meča sa Atalantom dobio je crveni i protiv Monce.

Tim iz Bergama vodio je od osmog minuta nakon pogotka Teuna Kopmajnersa, a konačan rezultat postavio je Paolo Dibala sa penala u 39.

"Vučica" je do kraja napadala, imala je inicijativu i dosta šansi, ali je ostalo 1:1.

Serija A, 19. kolo

Danas

Empoli - Milan 0:3

(Loftus-Čik 11, Žiru 31, Traore 88)

Torino - Napoli 3:0

(Sanabrija 43, Vlašić 52, Bonđorno 66)

Udineze - Lacio 1:2

(Valas 59 - Pelegrini 12, Vesino 76)

Salernitana - Juventus 1:2

(Mađore 39 - Iling Džunior 65, Vlahović 90+1)

Roma - Atalanta 1:1

(Dibala 39. pen - Kopmajners 8)

Ranije

Bolonja - Đenova 1:1

Inter - Verona 2:1

Frozinone - Monca 2:3

Leće - Kaljari 1:1

Sasuolo - Fiorentina 1:0

Standings provided by Sofascore

Bonus video: