Brazil ima novog selektora: Vodio je Flamengo do Kopa Libertadores, može li da vrati Brazil u vrh

Dorival Žunior predvodi "selesao" do Mundijala 2026.

15058 pregleda 61 reakcija 1 komentar(a)
Dorival Žunior, Foto: Reuters
Dorival Žunior, Foto: Reuters

Od dolaska Karla Anćelotija nije bilo ništa, Fernando Diniz je bivši - Brazil ima novog selektora, a njegovo ime je Dorival Žunior.

Iskusni stručnjak sa najvećom reprezentacijom u istoriji fudbala potpisao je ugovor do Svjetskog prvenstva 2026, objavio je Fabricio Romano.

Dorival Žunior je imao ponudu i svog Sao Paula da nastavi da vodi velikana sa "Morumbija", ali poziv Brazila ne stiže svakog dana...

Stručnjak koji je 2022. vodio Flamego do osvajanja Kopa Libertadores, debitovaće na prijateljskim mečevima sa prestižnim rivalima Engleskom i Španijom u martu.

Nekadašnjeg defanzivnog veznog fudbalera na klupi petostrukog prvaka planete očekuje težak posao da probudi uspavanog giganta nakon što je Brazil na posljednja četiri meča kvalifikacija za Mundijal 2026. upisao tri poraza i remi.

Ednaldo Rodrigeš, predsjenik Fudbalskog saveza Brazila, izjavio je u julu da će na ljeto 2024. tu selekciju preuzeti Anćeloti, ali je legendarni Italijan, ipak, odlučio da ostane vjeran Real Madridu.

Nakon što se Brazil poslije Mundijala u Kataru rastao sa Titeom, selekciju je preuzeo i paralelno sa Fluminenseom vodio Ferando Diniz.

Iako je taj stručnjak odveo Flu do prve titule šampiona Južne Amerike, na klupi reprezentacije nije se proslavio - upisao je tri poraza, remi i dvije pobjede u kvalifikacijama.

Dorival je kroz trenersku karijeru vodio mnogo klubova, a osim Sao Paula i Flamenga između ostalih i Atletiko Mineiro, Atletiko Paranaense, Internasional, Vasko da Gamu, Fluminense i Palmeiras.

Bonus video: