Vacke poslije dvije decenije napušta Borusiju Dortmund

„Sljedeće godine biće dvije decenije otkako sam u klubu. Bliži se vrijeme da se oprostim. Htio sam da javnost obavijestim na vrijeme, kako bismo na miru pripremali tranziciju u narednih godinu i po”, rekao je 64-godišnji operativac

6456 pregleda 0 komentar(a)
Foto: bvb.de
Foto: bvb.de

Jedan od najboljih fudbalskih rukovodilaca na svijetu, Hans-Joahim Vacke, krajem 2025. napustiće Borusiju Dortmund.

Dugogodišnji predsjednik Borda direktora „milionera”, koji je posrnulog giganta vratio u vrh njemačkog i evropskog fudbala, saopštio je da neće produžiti ugovor, koji mu ističe za nepune dvije godine.

Vacke je ranije obavijestio predsjednički komitet Borusije o svojoj odluci i zamolio da bude oslobođen odgovornosti za sportski sektor od 30. juna, kako bi pripremio teren za nasljednika u ulozi predsjednika Borda direktora.

Javnosti je odluku saopštio danas u Marbelji, gdje Borusija sprovodi kratkotrajne pripreme.

„Sljedeće godine biće dvije decenije otkako sam u klubu. Bliži se vrijeme da se oprostim. Htio sam da javnost obavijestim na vrijeme, kako bismo na miru pripremali tranziciju u narednih godinu i po. Veoma sam zahvalan klubu koji mi je dao priliku svih ovih godina. Privilegija je što sam uvijek osjećao povjerenje”, rekao je 64-godišnji operativac.

Borusija je tokom Vackeove „vladavine” osvojila dvije titule u Bundesligi, po tri Kupa i Superkupa Njemačke, igrala finale Lige šampiona 2013, izbacila mnoga velika imena i stekla finansijsku stabilnost.

Sada je čeka put u nepoznato, jer su mediji objavili da će Nuri Šahin na ljeto zamijeniti Edina Terzića na klupi, a Sebastijana Kela u ulozi sportskog direktora.

Bivši vezista „milionera” je već stigao u Terzićev stručni štab kao pomoćnik, kako bi se do ljeta prilagodio timu i vidio koja su mu pojačanja neophodna.

Bonus video: