Real opet nakon produžetaka srušio Atletiko, autogol Savića prelomio polufinale Superkupa

Savić je odigrao sjajan meč, bio jedan od najboljih na terenu, ali je imao nesreću da ga lopta zakači u 116. minutu, nakon što ju je Hoselu jedva dohvatio glavom

9452 pregleda 8 komentar(a)
Hoselu slavio Savićev autogol, Foto: Reuters/Juan Medina
Hoselu slavio Savićev autogol, Foto: Reuters/Juan Medina

Prvi od tri „Madrilenjo derbija” za manje od mjesec pripao je Realu, tragičar je nažalost Stefan Savić - „kraljevski klub” je u izuzetno uzbudljivom polufinalu Superkupa u prijestonici Saudijske Arabije, Rijadu, savladao Atletiko 5:3 a presudio je autogol crnogorskog reprezentativca u 116. minutu.

Savić je odigrao sjajan meč, bio jedan od najboljih na terenu, ali je imao nesreću da ga lopta zakači u 2. produžetku, nakon što ju je Hoselu jedva dohvatio glavom.

Preletjela je Jana Oblaka i završila u mreži, a slovenački golman je u sudijskoj nadoknadi krenuo u napad da pokuša da izbori penale. Sporo se vratio, a Braim Dijas ga pretrčao i pogodio praznu mrežu za konačnih 5:3.

Tako je Real opet srušio gradskog rivala nakon produžetaka, kao dva puta u finalima Lige šampiona. I osvetio se jedinom timu od kojeg je izgubio ove sezone...

Meč će se pamtiti i po trenutku iz 37. minutu, kada je Antoan Grizman nakon sjajne solo-akcije dao svoj 174. gol u dresu Atletika i osamio se na 1. mjestu najboljih strijelaca kluba, ispred Luisa Aragonesa.

Tim Ćola Simeonea je poveo u 6. minutu golom Marija Ermosa nakon kornera, ali je u 20. na isti način uzvratio Antonio Ridiger.

U 29. je bilo 2:1 za Real nakon sjajne reakcije Ferlana Mendija u šesnaestercu Atletika, da bi gradski rival preokrenuo pogotkom Grizmana i autogolom Ridigera u 78. minutu.

Nakon pravog karambola u šesnaestercu Atletika u 85. minutu i tri šuta koji su redom branili Oblak, Savić i Ermoso, na 3:3 je izjednačio Dani Karvahal.

U drugom polufinalu, sjutra od 20 časova, igraju Barselona i Osasuna. Pobjednik će u nedjelju protiv Reala igrati za trofej.

Bonus video: