Dečić osjeća pritisak, vrijeme je za prvi trofej

Tuzani danas počinju pripreme za proljećnji dio sezone u kojem jure pehare u prvenstvu i Kupu

6556 pregleda 39 reakcija 12 komentar(a)
Optimista pred drugi dio sezone: Andrej Bajović, Foto: FSCG
Optimista pred drugi dio sezone: Andrej Bajović, Foto: FSCG

Pripremu u pohodu na prvi trofej u istoriji fudbaleri Dečića počinju danas treningom koji je planiran za 13 sati na Starom aerodromu. Tuzani su jesenji dio završili na drugoj poziciji, dva boda iza lidera i aktuelnog šampiona Budućnosti, a šansu vide i u Kupu u kojem su na putu do polufinala bili bolji i od posljednjeg osvajača trofeja - Sutjeske.

Izabranici Milorada Pekovića će glavni duo pripreme obaviti u Antaliji od 24. januara.

- Imamo ljekarske preglede, onda i trening sa planom pripreme. Poznato je da se stalno odlažu rokovi završetka našeg stadiona u Tuzima i to umnogome otežava našim ciljevima, a oni jesu borba za trofej u ovoj sezoni. Dobili smo plan individualnog rada i pripreme u pauzi, sproveo sam ga do kraja i sa nestrpljenjem očekujem zajednički rad sa ekipom - rekao je 20-godišnji defanzivni vezni Dečića Andrej Bajović.

3

gola je u prvom dijelu sezone u Meridianbet 1. CFL postigao Andrej Bajović. Kad god je bio strijelac, Dečić je pobijedio - tresao je mrežu u duelima protiv Petrovca (3:2), Budućnosti (2:0) i Mornara (3:1)

U odnosu na prvi dio sezone u Dečiću više nisu Kristijan Vulaj, Nemanja Đurović i Lazar Stanišić. Oni su pojačali Mladost Lob.bet, dok je u Tuzi sa “DG arene” došao krilni napadač Abdelsamed Abdulahi.

Novo ime u Dečiću je i povremeni crnogorski reprezentativac Saša Balić, koji je do sada bio u gruzijskom Dinamo Batumiju, te povratnik iz Mornara - vezista Matija Božanović.

- Smatram da se spisak pojačanja neće tu zaustaviti, jer se i Budućnost značajno pojačala. Želimo da nakon dva finala u Kupu i na našem primjeru potvrdi - treća sreća. U ostvarenju ciljeva bi najznačajnije bilo da što prije bude spreman naš stadion i taj “vjetar u leđa” navijača, ali na nama je da radimo, napredujem kao tim i individualno, da idemo korak po korak... I ja lično osjećam da sam uz pomoć stručnog štaba sa Miloradom Pekovićem i starijih saigrača značajno napredovao - istakao je Bajović.

Mladi reprezentativac ima još dvije i po godine ugovora sa Dečićem, u prošloj polusezoni je postigao tri gola u Meridianbet 1. CFL.

- Ima prostora za dalji napredak u klubu, kao i u mladoj selekciji. Potrebno mi je da se odlično pripremim i zbog utakmica sa Jermenijom i Švajcarskom u martu u nastavku kvalifikacija. Baš protiv Švajcarske smo u Bernu na sjajnom i brzom terenu pokazali da možemo da igramo dobro. Nakon lošeg ulaska u utakmicu koji nas je i koštao poraza, bilo je očigledno da brzo učimo i da imamo kvalitet. Znači nam to međunarodno iskustvo - zaključio je Bajović.

Bonus video: