Erikson otkrio da ima rak i da mu je možda ostalo manje od godinu života

Mogao bih da razmišljam o tome sve vrijeme, da sjedim kod kuće i da budem mrzovoljan, da mislim kako nemam sreće i tako dalje. To je najlakše uraditi. Ne, gledajte na stvari pozitivno i ne valjajte se u nesreći"

9362 pregleda 2 komentar(a)
Erikson sa Runijem i Lampardom iz vremena kada je vodio Englesku, Foto: Printscreen YouTube/ Sky Sports News
Erikson sa Runijem i Lampardom iz vremena kada je vodio Englesku, Foto: Printscreen YouTube/ Sky Sports News

Švedski fudbalski trener Sven-Goran Erikson saopštio je danas da boluje od raka i da mu je u najboljem slučaju ostalo još godinu života.

Bivši selektor Engleske je za švedski radio P1 rekao da je otkrio da ima rak nakon što je iznenada kolabirao. On je u februaru prošle godine najavio da će smanjiti javne nastupe zbog zdravstvenih problema.

"Svi pretpostavljaju da imam bolest koja nije dobra, svi nagađaju da je to rak i jeste", rekao je Erikson u danas objavljenom intervjuu.

Erikson je rekao da ima rak pankreasa, koji nije moguće operisati.

"U najboljem slučaju imam možda godinu, u najgorem možda malo manje", rekao je on.

Ovaj 75-godišnjak je rekao da pokušava da razmišlja pozitivno.

"Mogao bih da razmišljam o tome sve vrijeme, da sjedim kod kuće i da budem mrzovoljan, da mislim kako nemam sreće i tako dalje. To je najlakše uraditi. Ne, gledajte na stvari pozitivno i ne valjajte se u nesreći", istakao je on.

Erikson je bio prvi strani selektor Engleske koji je tu selekciju vodio od 2001. do 2006. godine, nakon što je na klupskom nivou osvojio titule sa Lacijom, Benfikom i Geteborgom.

On je predvodio ono što se smatralo "zlatnom generacijom" igrača među kojima su bili Dejvid Bekam, Stiven Džerard i Vejn Runi na svjetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine. Doveo je tim do četvrtfinala na oba turnira prije nego što su eliminisani od Brazila, odnosno od Portugala.

Na Evropskom prvenstvu 2004, Engleska je takođe eliminisana u četvrtfinalu, ponovo od Portugala i to poslije penala, kao i na Svjetskom prvenstvu 2006.

Eriksonova posljednja trenerska uloga bila je u reprezentaciji Filipina 2018-19, a do nedavno je bio sportski direktor u Karlstadu, timu u trećoj švedskoj ligi.

Bonus video: