Pionirski poduhvat dao rezultat, u drugoj generaciji fudbalske akademije FSCG je 27 fudbalera

Škola fudbala FSCG krenula je sa 27 talentovanih dječaka ne starijih od 2008. godišta

5053 pregleda 1 komentar(a)
Sa jučerašnjeg treninga, Foto: FSCG
Sa jučerašnjeg treninga, Foto: FSCG

Druga generacija "Škole fudbala FSCG“ počela je sa radom. Projekat "Škola fudbala FSCG“, čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije od juče je okupila igrače rođene 2008. godine i mlađe, odnosno kandidate za kadetsku reprezentaciju Crne Gore.

Predvodi ih stručni štab na čelu sa selektorom Radovanom Kavajom, koji je na današnjem treningu imao 27 igrača.

Golmani: Edin Lekić (Dečić), Đorđe Čejović (Budva), Danilo Koljčević (Stari Aerodrom).

Odbrana: Vuk Kostić (OFK Mladost Lob.bet), Stefan Delić (Budva), Luka Ivezić (OFK Titograd), Luka Marković, Aleksandar Radulović (Stari Aerodrom), Lazar Popović, Aleksa Perišić (Budućnost), Marko Glendža (Grbalj), Strahinja Janković (Podgorica).

Vezni red: Nenad Miranović (Stari Aerodrom), Mark Đokaj (Dečić), Ognjen Bulatović (OFK Titograd), Radovan Zečević (Sutjeska), Petar Ražnatović (Arsenal), Matija Rakčević, Vuk Pavićević, Jovan Anđić (Budućnost), David Popović (Kom).

Napad: Lazar Kojičić, Ognjen Sekulić (Kom), Matija Jovanović (Budućnost), Darvin Đukić (Stari Aerodrom), Andrija Vukoje (Grbalj), Pavle Roćenović (Budva).

Ta grupa igrača treniraće svakodnevno naredne dvije sedmice u Podgorici, dok će se nastavkom klupske sezone okupljati tri do četiri puta sedmično i nakon toga vraćati u klubove da igraju utakmice. Sličan princip rada primijenjen je i prije dvije godine, kada je pokrenut projekat "Škola fudbala FSCG" za igrače 2006. godište i mlađe.

Ta generacija bila je na korak plasmana na Evropsko prvenstvo za kadete u martu prošle godine, dok sada čini osnovu ekipe koja će za dva mjeseca kroz elitnu rundu probati da se domogne Evropskog prvenstva za omladince.

- FSCG je odlučio i da ovu generaciju stavi u režim rada koji je važio za generaciju 2006. Mislim da je to dobra prilika da iz ove generacije izvučemo maksimum. Organizaciono, to bi trebalo da izgleda slično kao i za prethodnu generaciju. Svakako da ćemo se voditi dobrim iskustvima u njihovom radu. Nadam se da ćemo biti i rezultatski uspješni kao oni, što je i jedan od ciljeva projekta, kazao je selektor Kavaja.

Kroz "Školu fudbala FSCG“ sa igračima će se raditi na unapređenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika.

- Očekuje nas naporan rad u narednim mjesecima. Nadam se i da ćemo već tokom ovih priprema vidjeti određene segmente, koji bi nam pomogli u planiranju daljeg rada. Na ovim pripremama je širi krug igrača, mada iz opravdanih razloga nema još njih nekoliko. Vidjećemo ko će od njih kasnije moći da isprati rad u sistemu od tri ili četiri dana u sedmici, kada krenu ligaška takmičenja. Svakako da nam je želja da imamo što veći broj igrača sposobnih za to, dodao je Kavaja.

Osim selektora Kavaje, stručni štab čine i asistenti Petar Kasom i Boban Aković, trener golmana Miloš Krstajić, kondicioni trener Mirko Uskoković, doktor Adis Martinović, fizioterapeut Stevan Obradović, ekonom Sava Kovačević i tim menadžer Miloš Kapa.

Bonus video: