Katar prejak za Radulovićev Liban na startu Azijskog kupa (VIDEO)

Domaćin prethodnog Mundijala slavio 3:0 pred 80 hiljada gledalaca na stadionu "Lusail"

4879 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Velepepni stadion "Lusail", domaćin jedne od najvećih utakmica u istoriji fudbala - finala Mundijala između Argentine i Francuske 18. decembra 2022. bio je danas poprište otvaranja Azijskog kupa.

Domaćin Katar, na grandioznoj sceni pred 80 hiljada navijača, savladao je Liban Miodraga Radulovića sa 3:0, na startu grupe A.

Nerješiva enigma za doskorašnjeg selektora Crne Gore bio je katarski virtuoz Akram Afif, vezista Al Sada i najbolji domaći igrač, koji je postigao dva gola.

Liban se dobro držao u prvom poluvremenu, prijetio je i kontrama, ali je Afif u posljednjim sekundama plasirao loptu u mrežu nakon povratnog pasa Alija Almoeza.

Fudbaleri Katara, Akram Afif
foto: Beta/AP

Upravo je Almoez, napadač katarskog Duhaila, postigao drugi gol, u 56. minutu, kada je meč riješen - na centaršut Vata spretno je reagovao glavom i pogodio mrežu.

Afif se u sudijskoj nadoknadi prošetao odbranom Libana i efentno pogodio za 3:0.

Za Radulovića, koji se nedavno vratio na klupu Libanaca (2019. ih je vodio do najvećeg uspjeha - prvog plasmana na Azijski kup) tek sada počinje prvenstvo u malom.

Okršaji sa Kinom i Tadžikistanom biće odlučujući za plasman u drugu fazu - što bi opet bio najveći uspjeh Libanaca ikada.

U osminu finala idu dvije prvoplasirane i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz šest grupa.

Bonus video: