Mornari digli sidro, barski brod nikada brži

Mornar u zadovoljstvu rekordnog bodovnog salda kluba, krenuo pripreme za proljećni dio sezone prvoligaške sezone 2023/2024.

6705 pregleda 10 komentar(a)
Mornari su bez respekta napali svaku ekipu u ligi, Foto: FSCG
Mornari su bez respekta napali svaku ekipu u ligi, Foto: FSCG

Nakon rekordnog jesenjeg prvoligaškog salda u istoriji Mornara, Barani su podigli sidro sa željom da i dalje imaju povoljan vjetar. Proljećni dio takmičenja Meridianbet Prve crnogorske fdubalske lige u sezoni 2023/2034. godine, Mornar otvara na svom terenu protiv Sutjeske 17. februara u 20. kolu.

Baš na SC "Topolica" Mornar je počeo i obaviće cjeloklupni ciklus pripreme. Šef struke Zoran Đurašković okupio je ekipu sa kojom je radio i jesenas, za sada još bez pojačanja.

- Iskreno im se nadamo uskoro, u pregovorima smo sa po jednim napadačem i veznim fudbalerom a smatram potrebnim da dovedemo tri nova igrača. Pokazalo je jesenje takmičenje da nam je falilo igrača u zapisniku, naročito kada je kalendar bio naporan i igralo se u tri dana. Pogotovo je to bilo vidno nakon što smo vodili 2:0, a onda penalima izgubili četvrtfinale Kupa Crne Gore od Budućnosti. Maltene, nisam imao igrača da obavim izmjenu. Ali dobro, nisam ni pristalica prevelike grupe igrača - kazao je Đurašković.

Mornar je u jesenjem dijelu osvojio 27 bodova, poražen je svega četiri puta i jedino u oba okršaja je bolji bio Dečić. Sa druge strane, samo su Barani dva puta "tukli" hit šampionata, Jezero. A Plavljani na trećoj poziciji imaju svega dva boda više od Mornara.

- Imali smo fantastičnu seriju od 16 utakmica sa svega dva poraza i to od Dečića i Budućnosti pod Goricom rezultatom 4:3, nakon koje smo primili brojne pohvale za kvalitet i ljepotu igre jer je meč direktno prenosila međunarodna televizija. Sav naš uspjeh je zasluga igrača, njihovog odnosa prema treningu, oabvezama, zalaganju na terenu i naročito želji da se nadigravaju i pruže zadovoljstvio publici. Za to se, uostalom i igra. Jeste naš cilj opstanak bez baraža i ostaje isti, ali smatram da, poznajući svoje fudbalere, žele više i ako se ukaže prilika probaće da se izbore za vrh", istakao je Đurašković.

U odnosu na prvi dio sezone u Mornaru nisu defanzivni vezni Božanović, krila Gazivoda i Stojanović, te Japanac Okamoto.

- Falilo im je minutaže, i onda je najbolje da pronađu novu sredinu. Mornar je sačuvao kostur ekipe koja je iznijela dodadašnji dio sezone, kojim smo više nego zadovoljni, ali ponavlajm da su nam potreba tri pojačanja. Mi ostajemo u Baru sve vrijeme pripreme a imamo i kalendar kontrolnih utakmica. Biće ih pet, ili šest. Vidjećemo, jer bih želio da imam utakmicu rezerve da isprobamo neke varijante. Počinjemo 19. januara protiv Adrie, a pet dana kasnije igramo sa Petrovcem. Znamo da ćemo 5. feburuara igrati protiv Jedisntva, a za 30 januar još tražimo ekipu sa kom ćemo odigrati pripremni meč - zaključio je Đurašković.

Bonus video: