Jezero ne zavarava pozicija, priprema kao za novi početak

Jezero je nakon najbolje jeseni u istoriji kluba počelo pripreme za nastavak sezone u Meridianbet 1. CFL-u, i završnici Kupa Crne Gore

10674 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Jezero je tokom jeseni akumiliralo rekordan bodovni saldo, Foto: Meridianbet 1. CFL
Jezero je tokom jeseni akumiliralo rekordan bodovni saldo, Foto: Meridianbet 1. CFL

Na kampu fudbalskog kluba Budućnost Jezero je juče počelo pripreme za proljećni dio sezone u Meridianbet 1. CFL. Izabranici Ivana Brnovića su tokom jeseni akumulirali rekordan broj bodova - 29, i kao trećeplasiarni će dočekati utakmicu 20. kola u Tiivtu protiv Arsenala, 17. februara. Najbolju polusezonu u istoriji Plavljani su krunisali i plasmanom u polufinale Kupa Crne Gore.

Jezero se nakon prvog ciklusa priprema seli na primorje, gdje će od 23. janaura boraviti u "Splendidu" a trenirati na stadionu Bokelja do 4. februara, dok će treći ciklus i sve do 20. februara ekipa raditi u Podgorici.

- Igrači su došli svježi, spremni da ostvare cilj, koji je nepromijenjen od starta sezone, a to je opstanak. Prema nekoj mojoj matematici treba nam svega devet bodova da bismo osigurali makar baraž, a direktan opstanak nam donosi 14 proljećnih bodova. Biće ipak teško, mada smo u jesenjim utakmicama napravili odličnu zalihu, dobru podlogu za nastavak sezone. Uspjeh je i da je Balša Tošković igrama u Jezeru zaslužio angažman u Lokomotivi iz Zagreba, ali to je nama napravilo problem. Potreban nam je sada napadač, i jedan mladi igrač a zimsko tržište i budžet su nam ograničavajući faktor. Čekaćemo - objasnio je Brnović.

Osim Toškovića iz Jezera je u Jedinstvo iz svog grada pošao Bjeopoljac Mazurović, dok je Raul Pereira napravio transfer u Igalo.

- Na probi su dvojica vezista, Vedad Turusković i Damjan Radulović, koji je igrao u Uzbekistanu a može da pokrije i pozicije beka i štopera. Odigraćemo šest ili sedam utakmica, ako 4. februara nađemo rivala. Zakazai smo već šest utakmica i termine sa Adriom, Budućnosti, Mladosti Lob.bet, Bokeljom i Lovćenom - kazao je Brnović.

U Jezeru još ne razmišljaju o Kupu.

- To je tek u aprilu, do tada ćemo imati najmanje šest utakmica i idemo korak po korak, a pretenciozno je pričati o ambicijama kada su konkurenti Budućnost i Dečić. No, Rudar bi nam bio povoljan žrijeb i rival po mjeri u polufinalu, ali ćemo svakako probati da i u Kupu naprvimo rezultat. Proljeće je teško, ekipe se pojačaju a važnost utakmica je veća - kazao je Brnović.

Otkada se prije četiri godine vratilo u elitu, Jezero je hendikepirano u odnosu na većinu rivala, zbog loše infrastrukture i nedostatka prvoligaškog stadiona.

- Nadamo se pomoćnom terenu u Plavu sa vještačkom podlogom, a probaćemo u saradnji sa Polimljem iz Murine, gdje je izgrađen novi stadion, da treniramo na travi - zaključio je Brnović.

Bonus video: