De Brujne se vratio i dao Sitiju novu dimenziju, Norvežanin Bob srušio Njukasl (VIDEO)

Spektakularan meč na "Sent Džejms parku" i preokret Sitija protiv Njukasla - 3:2, za povratak na 2. poziciju

5047 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kevin de Brujne se vratio - i Mančester siti je odmah dobio novu dimenziju u igri.

U svom prvom Premijerligaškom meču još od 11. avgusta i duela prvog kola sa Barnlijem, oporavljeni Belgijanac je ušao 20 minuta prije kraja, a onda golom i asistencijom režirao veliki preokret šampiona u Njukaslu - 2:3.

Heroj je i 20-godišnji Norvežanin Oskar Bob, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena sjajno prihvatio De Brujneovu loptu, zaobišao golmana Dubravku i pogodio za treću vezanu pobjedu Sitija u prvenstvu i povratak na drugu poziciju (dva boda manje od Liverpula).

Spektakularan meč, po navici, odigrali su Njukasl i Mančester siti na "Sent Džejms parku".

"Svrake" su daleko od prošlogodišnje forme, kada su na istom mjestu, u takođe fenomenalnom meču zaustavili Gvaridiolin stroj (čuvenih 3:3), ali im to nije smetalo da u furioznom finišu prvog poluvremena preokrenu rezultat nakon ranog zaostatka.

Jer, poslije vođstva gostiju izborenog golom petom Bernarda Silve, Aleksander Isak i Entoni Gordon su u razmaku od samo dva minuta - u 35, pa 37. - prvoklasnim golovima, odveli Njukasl do 2:1.

Siti je, međutim, ubrzao u drugom poluvremenu, a ulaskom De Brujnea postao je i mnogo konkretniji u napadu.

Belgijanac je u 74. minutu fenomelanim udarcem po zemlji sa 20-ak metara izjednačio na 2:2, a onda, kada je počeo da teče sudijski dodatak, u svom stilu lansirao Oskara Boba, koji je ušao samo deset minuta ranije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: