Izrael i Argentina neće odigrati prijateljski meč

Palestinci, koji su tvrdili da bi odigravanje poduprijelo napore Izraela da legalizuje okupaciju Jerusalima, održali su proteste u mnogim mjestima, pa čak i u Barseloni gdje se Argentinci pripremaju za Svjetsko prvenstvo
2 komentar(a)
Otamendi, Di Maria, Mesi, Foto: Reuters
Otamendi, Di Maria, Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2018. 08:12h

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Izraela i Argentine, koja se trebala igrati u Jerusalimu, je otkazana, prenosi agencija Anadolija.

Iz Fudbalskog saveza Argentine u srijedu su kazali da su obavijestili kolege iz izraelske federacije.

Utakmica, koja je bila zakazana za 9. jun, trebala se igrati na stadionu Tedi Kolek izazvala je mnogo negativnih reakcija, posebno Palestinaca. Takođe, je bio najavljen bojkot različitih organizacija.

Prema navodima argentinskih medija selektor Horhe Sampaoli od početka se protivio odigravanju utakmice sa Izraelom, a ni igrači nisu bili pretjerano zainteresovani za igranje tog duela.

Gonzalo Iguain, napadač torinskog Juventusa i reprezentacije Argentine u izjavi za ESPN je potvrdio da je susret u Jerusalimu otkazan.

“Konačno su uradili pravu stvar“, kazao je Iguain.

Palestinci, koji su tvrdili da bi odigravanje poduprijelo napore Izraela da legalizuje okupaciju Jerusalima, održali su proteste u mnogim mjestima, pa čak i u Barseloni gdje se Argentinci pripremaju za Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: