Šou Vinisijusa, Real nadigrao Barselonu i osvojio Superkup

Meč je obilježio Vinisijus, koji je postigao het-trik - 4:1

7198 pregleda 3 komentar(a)
Vinisijus, Foto: Reuters
Vinisijus, Foto: Reuters

Fudbaleri Real Madrida savladali su večeras Barselonu (4:1) i osvojili Superkup Španije, 13. put u istoriji.

Meč u Rijadu obilježio je Vinisijus, koji je postigao het-trik, a u listu strijelaca se upisao i Rodrigo. Gol za Barselonu postigao je Levandovski.

Real je nadigrao Barselonu i već poslije 10 minuta imao dva gola prednosti. Vinisijus je prvo u sedmom minutu iskoristio fenomenalno dodavanje Belingema i matirao Penju, da bi tri minuta kasnije iskoristio dodavanje Rodriga, koji je pobjegao defanzivcima "blaugrane".

Barsa je nakon toga imala odličnu priliku preko Toresa, koji je pogodio prečku, potom je Levandovski bio neprecizan, da bi sredinom prvog dijela Tores imao još jednu šansu, ali je Lunjin odbranio.

Ćavijeva ekipa je u prvom poluvremenu ipak stigla do pogotka. Igrao se 33. minut kada je Levandovski uhvatio volej sa ivice kaznenog prostora i postigao lijep gol.

Četiri minuta nakon pogotka Levandovskog, Real je ponovo stigao do dva gola prednosti. Arauho je u kaznenom prostoru faulirao Vinisijusa, koji je potom sa 11 metara kompletirao het-trik.

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je do tada uopšte i bilo, otklonjene su u 64. minutu kada je Rodrigo, nakon kiksa Kundea, postavio konačan rezultat.

Poslije toga je Barselona ostala sa igračem manje (isključen Arauho), a Real preko Belingema i Dijasa propustio šanse da dođe do petog pogotka.

Bonus video: