Španija i Brazil u martu igraju prijateljsku utakmicu

Utakmica će biti odigrana 26. marta

4234 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Španije i Brazila, organizovana kao reakcija na rasističke uvrede upućene prošle godine Vinisijusu, brazilskom napadaču Real Madrida, održaće se 26. marta u Madridu, saopštio je danas španski Savez (RFEF).

U junu prošle godine fudbalski savezi dvije zemlje su nagovijestili da će se meč održati u martu na stadionu Real Madrida "Santjago Bernabeu", ali nisu saopštili tačan datum.

Ova utakmica će poslužiti "da se ojača posvećenost borbi protiv nasilja i rasizma u fudbalu, tako što će napraviti veliki fudbalski događaj između dvije najmoćnije selekcije na međunarodnoj sceni", naveo je RFEF.

Rasističke uvrede upućene Vinisijusu 21. maja, tokom prvenstvene utakmice protiv Valensije, dovele su do talasa međunarodnog negodovanja i pokretanja istrage španskih sudova. RFEF je tada priznao da španski fudbal ima "probleme sa rasizmom".

I pored toga što je lider u borbi protiv diskriminacije u španskom fudbalu, "Vinisijus je nažalost navikao na rasističke uvrede na španskim stadionima", izjavio je u novembru trener Reala Karlo Anćeloti, nakon novih uvreda na račun Vinisijusa, tada upućenih od strane navijača Barselone.

Bonus video: