Roma otpustila Murinja

Murinjo je 2021. godine stigao u Rim kada je naslijedio Paula Fonseku

15679 pregleda 76 reakcija 28 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters

Žoze Murinjo nije više trener Rome - nakon dvije i po sezone provedene u Rimu, "vučica" je jutros otpustila portugalskog stručnjaka.

Do rastanka je došlo nakon poraza od Milana (3:1) u 20. kolu Serije A. Roma je trenutno deveta na tabeli sa 29 bodova, pet manje od Fiorentine koja je na četvrtom mjestu, odnosno u zoni Lige šampiona. Rimljani su na posljednjih šest mečeva u Seriji A upisali jednu pobjedu, a eliminisani su i iz Kupa.

"Želimo da se zahvalimo Žozeu na strasti i naporu, koji je uložio od dolaska u klub. Uvijek ćemo imati sjajna sjećanja na njegov boravak u Romi, ali vjerujemo da je ova promjena u najboljem interesu kluba. Žozeu i njegovim asistentima želimo sve najbolje u budućem radu", navodi se u saopštenju čelnih ljudi "vučice" Dana i Rajana Fridkina.

Murinjo je bio 60. trener u istoriji Rome. U Rim je stigao u maju 2021. godine kada je naslijedio Paula Fonseku, a na klupi debitovao 19. avgusta protiv Trabzona u prvom meču plej-ofa u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Upravo je Roma te sezone (2021/2022) sa Murinjom osvojila Ligu konferencija, a Portugalac stigao do petog trofeja u evropskim takmičenjima u karijeri.

Zahvaljujići tituli u Ligi koniferencija, Roma je izborila nastup u Ligi Evrope, gdje je prošle sezone stigla do finala u kojem je izgubila od Sevilje.

I dok je u Evropi klub dobro igrao, rezultati u Seriji A nisu bili na zadovoljavajućem nivou. Roma je obje sezone sa Murinjom završila na šestom mjestu.

Kada je riječ o Murinjovom nasljedniku, iz kluba je saopšteno da će javnost biti blagovremeno obaviještena, a mediji na Apeninima navode da je glavni kandidat Danijele de Rosi, kojeg bi i navijači "vučice" željeli na klupi.

Bonus video: