Poslije 18 godina na terenu kucnuo je čas da De Rosi predvodi Romu i sa klupe

Rimski klub nakon raskida ugovora sa Žozeom Murinjom u novog trenera promovisao jednu od legendi kluba - ugovor potpisan do kraja juna

4766 pregleda 0 komentar(a)
De Rosi, Foto: AS Roma
De Rosi, Foto: AS Roma

Franćesko Toti je neprikosnoven, a on je u posljednjim decenijama bio odmah do njega na "Olimpiku" - sada se vratio u voljeni klub.

Danijele de Rosi je novi trener Rome, objavio je rimski klub.

Čovjek koji je 18 godina nosio dres "vučice", koji je skoro kao i Toti praktično cijeli život igrao za jedan klub (na kraju karijere otišao u Boku u želji da osjeti argentinsku atmosferu) na klupi Rome naslijedio je Žozea Murinja.

Nakadašnji "Specijalni" jutros od kluba sa "Olimpika" dobio otkaz, a u "žuto-crvenom" dijelu "vječnog grada" nisu gubili vrijeme.

"Znamo kakva je povezanost Danijelea i kluba i srećni smo što možemo da ga predstavimo kao novog trenera. Vjerujemo da liderstvo i ambicije koje su ga uvijek krasile mogu da budu i presudne u ostvarivanju ciljeva koje ekipa ima pred sobom do kraja sezone", saopštila je Roma.

A, upravo je De Rosi i potpisao ugovor do 30. juna ove godine - nastavak saradnje očigledno će zavisiti od toga kako će ovaj 40-godišnjak odraditi posao.

De Rosi će debitovati već u subotu protiv Verone, a do sada je radio u stručnom štabu Italije kada je selektor bio Roberto Manćini, kao i u mlađim selekcijama "azura". Samostalno je vodio samo SPAL, ali kratko i bez mnogo uspjeha.

Bonus video: