Espirito Santo o mogućoj kazni: Zabrinuti smo, ali koncentrisan sam na ekipu

Forest i Everton moraju da se pojave pred nezavisnom komisijom zbog kršenja pravila o profitu i održivosti u sezoni 2022/2023. Oba kluba priznala su kršenje pravila

4787 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Notingem Foresta Nuno Espirito Santo rekao je danas da su svi u fudbalskom klubu zabrinuti zbog optužbi Premijer lige u vezi sa kršenjem finansijskih pravila, ali da je on koncentrisan samo na ekipu i rezultate.

Forest i Everton moraju da se pojave pred nezavisnom komisijom zbog kršenja pravila o profitu i održivosti u sezoni 2022/2023. Oba kluba priznala su kršenje pravila.

"Svi u klubu smo zabrinuti, ali ja kao trener u vezi sa time nemam o čemu da razmišljam. Moj posao je jasan - da pripremim ekipu. Čeka nas utakmica sjutra i na to smo koncentrisani", rekao je Nuno, prenio je BBC.

Notingem Forest je 15. na tabeli Premijer lige sa četiri boda iznad zone ispadanja, a u srijedu igra na gostujućem terenu protiv Blekpula u trećem kolu FA kupa.

Prema pravilima Premijer lige, klubovi mogu da izgube najviše 105 miliona funti u trogodišnjem periodu, odnosno 35 miliona funti po sezoni, prije nego što budu kažnjeni.

Klubovi za koje se utvrdi da su prekršili pravila mogu da budu novčano kažnjeni ili oduzimanjem bodova.

Nuno je preuzeo klub u decembru, kada je zamijenio Stiva Kupera.

Upitan je da li je znao kakva je situacija u klubu kada je preuzeo ekipu.

"Svi sastanci i razgovori su bili privatni. Razumijem da je ovo vijest, ali istovremeno, nije moja briga. Moram da se koncentrišem i čekam. Svi moraju da čekaju na odluku, a kada je objave, moramo da se nosimo s time. Moj posao je da radim, radim, radim. Poslije posla, da još više radim. O tome razmišljam", naveo je Nuno.

On je dodao da optužba Premijer lige "ništa ne mijenja" i da klub želi da se pojača u januarskom prelaznom roku.

"Moramo da nastavimo naš posao. Važna je ravnoteža u ekipi, moramo da organizujemo tim. Ideja je da ga unaprijedimo. Nije lako, posebno u ovom prelaznom roku, ali radimo na tome", rekao je portugalski trener.

Bonus video: